AcasăPoliticaPSD scoate la înaintare varianta anticipatelor. „Dacă nu vom reuşi să reglementăm...

PSD scoate la înaintare varianta anticipatelor. „Dacă nu vom reuşi să reglementăm piaţa energiei…”

(sursa foto: psd.ro)

PSD-ul flutură varianta alegerilor anticipate pe sub ochii liberalilor. Un fost ministru, actualmente senator PSD, a vorbit despre unul dintre cele mai discutate subiecte ale ultimelor zile – cel vizând reglementarea piaţa energiei.

„E o veste bună, până la urmă PNL a ajuns la ceea ce spune PSD de un an de zile, cel puţin, că e nevoie de reglementare. Semireglementare, s-au alintat puţin, ca să nu recunoască că e reglementare, ce înseamnă semireglementare?”, a declarat senatorul Robert Cazanciuc, luni, la emisiunea Talk News de la Profit News TV, citat de news.ro.

(sursa foto: Robert Cazanciuc/Facebook)

Dacă nu vom reglementa piaţa de energie nu vom putea construi bugetul, pentru că nu e vorba numai despre cetăţeni ci şi despre companii, pentru că nu ştiu la ce preţuri să îşi facă bugetul pentru anul viitor”, a mai spus social-democratul Cazanciuc.

Ex-ministrul Justiției e de părere că e necesară o clarificare a situației cât mai rapid. ”Lucrurile trebuie clarificate în perioada imediat următoare. Vestea bună este că au luat decizia politică acum trebuie să vină cu o decizie la nivelul Guvernului”, a punctat senatorul Partidului Social Democrat.

PSD-ul nu exclude anticipatele

O altă declarație pe care a făcut-o fostul ministru a atras în mod special atenția. E vorba de un răspuns la o întrebare-cheie. Și anume dacă PSD-ul ia în calcul o ieşire de la guvernare, în contextul rotaţiei premierilor, anul viitor.

Dacă nu vom reuşi să reglementăm piaţa energiei nu am exclus deloc alegeri anticipate”, a răspuns Robert Cazanciuc, potrivit sursei citate.

Lămuriri pe tema propunerii PSD privind reglementarea pieței energetice: Unii liberali nu au înțeles exact mecanismul

Încă din prima zi a acestei luni, social-democrații au transmis un comunicat de presă în care se susținea că „PSD propune reglementarea pieței energetice în mod simplu și echitabil: nimeni nu va plăti prețuri mai mari, iar pentru categoriile vulnerabile facturile vor fi mai mici”.

Reprezentanții partidului condus de către Marcel Ciolacu au ținut să precizeze că modelul PSD propus în Coaliție pentru reglementarea prețurilor la energia electrică „aduce beneficii suplimentare, pe lângă cele deja acordate de Guvern, în special pentru consumatorii vulnerabili și pentru economia românească”.

Și au demontat spusele unor liberali. „Contrar celor afirmate în spațiul public de unii reprezentanți PNL, care nu au înțeles exact mecanismul propus de PSD, nu va avea loc vreo creștere a prețurilor compensate pentru consumatorii care fac economie și se încadrează în plafoanele de consum. Aceste plafoane nu se desființează! Dimpotrivă, cei vulnerabili vor beneficia de un sprijin suplimentar pe perioada anotimpului rece.

Totodată, pentru toți ceilalți consumatori, inclusiv pentru cei industriali, prețul la energia electrică nu va putea depăși un nivel maxim, reglementat prin lege, care va fi semnificativ mai mic, respectiv la jumătate față de valorile speculative practicate astăzi pe piața de energie din România”, s-a mai transmis în comunicatul PSD din 1 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman
490 afisari

12 COMENTARII

  1. Gunoaiele PSD acesti infractori care au distrus Romania cu fatalaii penali PNL si tradatorii USR

  2. & Cica banii sunt tipariti sa fie dati, nu sa fie pastrati si nu stiu si ei cati bani sa tipareasca ca nu li s-a zis cat o sa fie pretul la energie pe piata libera, ?

  3. adica nu va mai fi 5 lei ci 2,5 asta de la 0.8. asta da „protectie” sa platesti de trei cat costa de fapt

  4. @ Care nu vor piata libera ,asa cum s-a negociat si votat in acordul cu Uniunea Europeana, sunt cu rusii, ?

  5. & Dom, Cazanciuc despre „companii” care vor sa stie „pe ce parale stau” , pe piata libera, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger