AcasăPoliticaPSD s-a prefăcut că umblă la pensiile speciale

PSD s-a prefăcut că umblă la pensiile speciale

pensiile specialepensiile speciale

Senatorii au respins, miercuri, impozitarea pensiilor speciale cu 90%. Inițiativa legislativă va merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

Proiectul a fost iniţiat de parlamentarii USR.

„USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat. Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. PSD intenţionează să respingă acest proiect, aşa cum a făcut-o şi în comisiile Senatului (…), pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale”, a declarat senatorul USR Florina Presadă, în plenul Senatului, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că grupul parlamentar al USR se opune raportului de respingere a proiectului, în condiţiile în care românii sunt obligaţi „să îndure această nedreptate numită pensii speciale”.

În urmă cu două zile, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, afirma că va susține impozitarea pensiilor speciale pentru a face rost de bani pentru dublarea alocațiilor.

„Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, la B1 TV.

author avatar
Andreea Vlad
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger