AcasăPoliticaPSD s-a hotărât! Cu ce propunere de premier merge la Cotroceni. S-a...

PSD s-a hotărât! Cu ce propunere de premier merge la Cotroceni. S-a votat în unanimitate

PSDPSD s-a hotărât! Cu ce propunere de premier merge la Cotroceni. S-a votat în unanimitate

PSD merge pe mâna lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Decizia a fost luată prin vot în Comitetul Politic Național al partidului, reunit în această dimineață.

Surse politice susțin că votul s-ar fi dat în unanimitate susținerea lui Ciucă pentru funcția de premier. Drept urmare, PSD, PNL și UDMR vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură variantă de premier, în persoana lui Nicolae Ciucă.

PSD se va alege, în schimb, cu ministere de forță. Vorbim despre 10 ministere, printre care se află Ministerul Finanțelor, unde se vehiculează numele lui Adrian Cîciu, Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu, vicepremier – Vasile Dâncu, dar și un minister nou înființat, cel al Tineretului și Familiei, unde este vehiculat numele Gabrielei Firea.

PSD va deține 10 ministere

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, astăzi, o scurtă declarație înainte de ședinta PSD din această dimineață care se ține într-un moment extrem de important, premergător consultărilor cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotorceni. Cu acest prilej, Ciolacu a spus că titularii de la ministere ar urma să fie stabiliți astăzi, după consultările cu șeful statului.

„Cel mai important este ce au românii de câștigat. Se termină o instabilitate politică creată de fosta guvernare de dreapta și apare necesitatea implicării PSD și să discutăm prioritățile românilor. După consultările de la Cotroceni, urmează o nouă sedință în care să discutăm și portofoliile”, a afirmat Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat luni că social-democraţii vor avea nouă ministere în noul executiv şi funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

author avatar
Andreea Vlad
350 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger