AcasăPoliticaPSD, replică fulger la acuzațiile lui Ludovic Orban: "Normal că erau puține...

PSD, replică fulger la acuzațiile lui Ludovic Orban: „Normal că erau puține cazuri, când…”

După cum era de așteptat, social-democrații nu au lăsat să treacă prea mult timp de la atacul premierului la adresa liderilor Opoziției – pe tema declarațiilor acestora referitor la regulile de respectat în lupta contra noului coronavirus – până să și dea o replică.

„Orban minte și încearcă să paseze responsabilitatea altora. Ca de obicei, nimic nou!”, susțin reprezentanții PSD.

Social-democrații pun din nou accent, de această dată în răspunsul dat afirmațiilor venite, joi, din partea premierului, pe faptul că au cerut constant o testare mai amplă în rândul populației. „De la începutul epidemiei de COVID-19, #PSD i-a spus ceea ce spunea toată lumea: Testați! Testați! Testați! Nu au făcut acest lucru pentru că bravau spunându-le românilor cât de bine au gestionat ei situația și cât de puține cazuri are România. Normal că erau puține cazuri, când făceau puține teste. ⚠️De ce luni de zile nu au procesat 12.000 de teste/zi? ⚠️De ce atunci făceau doar 1.500 de teste/zi, folosind doar jumătate din capacitate în acele zile? ⚠️De ce nu i-au testat pe cei care trăiau alături de cei infectați? Ei nu intrau în definiția de caz suspect elaborată de Ministerul Sănătății. ⚠️De ce s-au temut de testarea prin sondaj începută de Gabriela Firea la București, prin care se putea stabili #procentul din populație afectat de pandemie?”, vor să afle social-democrații.

„Neprezentarea tuturor datelor înseamnă tot #MINCIUNĂ”

Și, ca să întârească acuzația inițială adusă șefului Guvernului, pesediștii aduc în discuție un alt aspect și fac trimitere la situația din spitale. „Neprezentarea tuturor datelor înseamnă tot #MINCIUNĂ, domnule Orban! O minciună care a condus la spitale închise pentru bolnavi cronici, măsuri aberante pentru populație, peste 500.000 de locuri de muncă desființate, inflație galopantă și deficit bugetar cu două cifre!”, mai susțin social-democrații, într-un mesaj transmis pe Facebook.

Ce declarase Orban

Aflat, joi, în Sălaj, premierul Ludovic Orban i-a criticat pe liderii PSD și Pro România, formațiunea fostului prim-ministru Ponta, pentru ieșirile publice pe tema COVID. „Condamn public încă o dată atitudinea iresponsabilă a liderilor politici, în special din zona Opoziției – PSD, Pro România – care au instigat permanent cetățenii la nerespectarea regulilor, care au bagatelizat pericolul generat de această epidemie și de acest virus, care au avut demersuri sistematice pentru a lipsi autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta împotriva epidemiei”, a susținut Orban, în fața presei.

411 cazuri noi în România

Cele mai recente date venite dinspre Grupul de Comunicare Strategică, vineri, cu privire la situația cazurilor COVID-19 confirmate indică faptul că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate alte 411 noi de îmbolnăviri. DETALII AICI.

sursa foto: Facebook/PSD

author avatar
Cristina Stefan
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger