AcasăPoliticaPSD, reacție-fulger după ce Orban a anunțat că merg cu moțiunea la...

PSD, reacție-fulger după ce Orban a anunțat că merg cu moțiunea la CCR: ”Doar un tertip ca să…”

Moțiunea a fost citită joi în Parlament (foto: PSD)

Reprezentanții partidului care vor să vadă plecat de la Palatul Victoria Cabinetul condus de către Ludovic Orban au reacționat foarte rapid, după ce premierul anunțase, chiar de la Parlament, că s-a luat, până la urmă, decizia de a se formula o sesizare către Curtea Constituțională, pentru obținerea de clarificări, ca urmare a depunerii moțiunii de cenzură de către PSD.

”Atacul la CCR este doar un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria! De ce le e frică nu vor scăpa!”, consideră reprezentanții PSD.

Totodată, social-democrații trec în revistă motivele pentru care sunt de părere că e cazul ca actuala echipă guvernamentală să părăsească sediul din Piața Victoriei. ”România are nevoie de #soluții clare și eficiente, nu de oameni care sunt cu gândul doar la furat și la distrus! După 9 luni de guvernare PNL, România este într-o #criză profundă: sanitară, economică și socială. Au folosit starea de urgență pentru a da tunuri din banii românilor, au abuzat de putere pentru a-și pune pilele și rudele în funcții, au încălcat legi după legi pentru a aduce bunăstare pentru firmele de casă și austeritate pentru toți ceilalți. Au provocat haos și dezastru. Trebuie să plece!”, au mai invocat oficialii partidului condus de către Marcel Ciolacu în mesajul transmis pe Facebook ca replică la anunțul prim-ministrului Orban.

Premierul vede debandadă la PSD

După ce a demontat inițiativa principalului partid de opoziție, pe care o consideră o ”colecţie de minciuni, de date falsificate” (DETALII AICI), Ludovic Orban a declarat, la finele ședinței comune a Senatului și a Camerei, în care a fost prezentat textul moțiunii de cenzură, că în cursul zilei de joi sau vineri se va depune o sesizare la CCR. ”Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament privitor la depunerea acestei moțiuni de cenzură”, a anunțat premierul.

Șeful Guvernului a continuat apoi tirul de critici la adresa PSD, cu referire la inițiativa care vizează Cabinetul pe care îl conduce. ”Este fără precedent, în 30 de ani, și aici gândiți-vă în ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află acest partid, PSD-ul, să ajungă să facă ce nu s-a întâmplat în 30 de ani. Să depui moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Până acum, toate moțiunile de cenzură care au fost depuse au fost depuse în sesiunile parlamentare, nu în vacanța parlamentară.

Mai mult decât atât, într-o sesiune au depus moțiunea, într-o sesiune voiau să citească moțiunea – sigur, că s-au prins pe ultima sută de metri și au prelungit, înainte de citirea moțiunii de cenzură, sesiunea parlamentară care fusese convocată doar pentru data de 20, prin decizia Birourilor Permanente Reunite, și doar pentru citirea moțiunii, și probabil voiau, în a treia sesiune extraordinară, să și dezbată și să voteze moțiunea de cenzură. Domne, o asemenea lipsă de respect față de prevederile constituționale, o asemenea tratare în bășcălie a unei instituții fundamentale, în care noi credem, care este o instituție democratică, cum este instituția moțiunii de cenzură, eu n-am întâlnit la niciun fel de partid în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Orban, de la sediul Legislativului.

122 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lu Sica creier lipsa, ii tremura paharul in mana, si guvernarea,se crede Regele Bahus al Romaniei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger