AcasăPoliticaPSD pune tunurile pe ministrul de Finanțe: „Revenirea economică a lui Cîțu...

PSD pune tunurile pe ministrul de Finanțe: „Revenirea economică a lui Cîțu s-a transformat în «L», de la Lefter”

PSDPSD pune tunurile pe ministrul de Finanțe: „Revenirea economică a lui Cîțu s-a transformat din V de la Valoare în L de la Lefter”

Partidul Social Democrat atenţionează că, potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză, anticipările ministrului de Finanţe Florin Cîțu cu privire la recuperarea economică în România nu se confirmă.

Revenirea economică a lui Cîțu s-a transformat din V de la Valoare în L de la Lefter. Așa cum lasă ministrul liberal al Finanțelor un popor întreg! Iar Consiliul Fiscal, condus chiar de un liberal marcant, susține că, în martie2021, măsurile de austeritate sunt iminente”, spun social democrații într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții PSD citează Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care arată:

  • „ZERO măsuri pentru populație și ZERO stimuli pentru consumul intern, nu sunt bani de pensii și alocații, dar vom plăti anual un miliard de euro doar pe dobânzi la împrumuturi.
  • Guvernarea PNL pe datorie produce un deficit bugetar record și o cădere economică mult mai mare decât spun Orban și Cîțu.
  • Romania are de departe cel mai mic pachet anti-Covid de stimulare a economiei din UE, de 5-6 ori sub cele din Ungaria, Polonia, Cehia sau Bulgaria”.

„Creșterea economică promisă a fost o nouă iluzie electorală, însă în viața de zi cu zi a românilor scăderea dramatică a veniturilor este o realitate! Pe 6 decembrie, românii trebuie să spună STOP austerității propuse de PNL!”, se mai spune în postarea publicată de PSD.

Florin Cîțu, veste proastă pentru bătrâni: pensiile NU se majorează!

Creșterea pensiilor cu 40% este un subiect departe de a fi tranșat în România. Guvernul, prin vocea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, admite că o astfel de mărire nu este posibilă, chiar dacă CCR ar da undă verde majorării votate în Parlament. Marți, Cîțu a dezvăluit la postul de televiziune B1 TV ce va face Guvernul Orban în scenariul în care Curtea Constituțională va da, prin respingerea sesizării depuse de liberali, undă verde majorării pensiilor cu 40%.

Cîțu nu le dă speranțe celor care voiau o mărire a pensiilor și spune că, indiferent de decizia judecătorilor constituționali, PNL va merge pe calea inițială: „Deja am arătat viziunea noastră de liberali și vom merge pe viziunea noastră de liberali, nu pe ce ne spune Curtea în această speță”.

author avatar
Andreea Vlad
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger