AcasăPoliticaPSD - PNL, nuntă cu alai, divorț cu scandal?!

PSD – PNL, nuntă cu alai, divorț cu scandal?!

Ciolacu și Ciucă râd. Dar nu e râsul lor. Baronii din teritoriu încep să se impună

Cam atât și cu mariajul PSD-PNL. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost aduși cu picioarele pe pământ de liderii celor două partide, șefii de filiale județene, oameni cu greutate, care în teritoriu duc greul prin bătălii politice zilnice. Pentru „locale”, este fiecare pe cont propriu, a spus Ciucă, șeful PNL confirmând ceea ce am anticipat de acum câteva zile, anume că alianța asta e acum o nuntă cu alai, dar care în orice moment poate sfârși într-un divorț cu scandal.

Șucu în vizită la PNL Și totuși neagă că l ar interesa politica Mai vedem

Nici nu se putea altfel, din moment ce interesele financiare, economice, politice și personale sunt atât de mari. Iar mizele de genul acesta nu pot duce la negocieri încununate cu succes într-un timp scurt. E nevoie de luni de tratative, de sondat terenul în țară, însă PSD și mai ales PNL sunt presate, n-au nici vreme de pierdut, nici chef de făcut scenarii pe tema „Cum am putea să…”.

Coabitarea este posibilă doar la Palatul Victoria și atât. Dincolo de gardul de fier de la intrare e pe viață și pe moarte, mai ales când știi că în joc sunt contracte de multe milioane de euro!

Asta este ce nu au înțeles Ciolacu și Ciucă, dar au vrut grijă așa-zișii baroni locali să le bage mințile-n cap.

„La alegerile locale – Consilii Judeţene şi primării – fiecare partid merge prin forţe proprii. Pentru europarlamentare, am decis o alianţă electorală cu o listă comună”, a spus Ciucă. Totuși, vrând cu tot dinadinsul să ne dovedească inabilitatea-i politică, liderul PNL a insistat că „a trecut acea vreme în care ne aduceam tot felul de acuze, ar fi bine să avem o campanie civilizată, să intrăm în normalitate”.

Șucule, sună-l pe Copos, dacă tot ți-e atât de dragă politica!

Avea dreptate Traian Băsescu, Nicolae Ciucă nu-i de politică! Deși, după o asemenea declarație, ne îndoim că s-ar pricepe și la chestiunile militare. Pesemne că, în cazul unui conflict cu Rusia, strategia lui ar fi să întâmpine Armata Roșie cu flori și bannere pacifiste, să ne comportăm cu toții ca niște soldați civilizați, nu-i așa dom’ general!?

Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu variante liberale

În realitate, PNL își joacă viitorul politic la alegerile din 9 iunie și asta o știe și Nicolae Ciucă. Fără un nume greu în partid, o locomotivă care să atragă câteva procente, dar și cu multe restanțe față de români după o guvernare total ratată împreună cu USR, liberalii dau din colț în colț și știu că singura lor șansă să mai îmbunătățească scorul electoral o reprezintă o lovitură în planul imaginii.

Poate de aceea și încearcă atragerea lui Dan Șucu în barca galbenă. Rapidul este pe val, iar emulația creată în jurul rezultatelor recente trebuie exploatată cumva, și-or fi spus pnl-iștii. Pentru ei, toate bune și frumoase, este o tactică, de ce nu, pentru Șucu, însă, e un risc. Și încă unul uriaș. Dacă tot începe să-i fie dragă politica, de ce nu-l sună pe George Copos și să îl întrebe, ca de la rapidist la rapidist, cum se împacă politica și mediul de afaceri. Vom reveni, însă, la subiectul ăsta, căci sunt multe de comentat și dezvăluit pe această temă.

Vocea liderilor din teritoriu, mai puternică

La Capitală, tratativele pentru un candidat comun n-au dat niciun rezultat, dar mai degrabă nu credem că ele au existat cu adevărat. PSD și PNL nu puteau lua cu asalt Bucureștiul împreună, iar în teritoriu să meargă separat. Era de așteptat ca, în urma discuțiilor interne, Ciucă și Ciolacu să fie învinși de liderii locali, de vocile grele din partid. Acolo, în teritoriu, fiecare „baron” trage tare pe felia lui și nu este dispus să o împartă cu niciun „partener de coaliție”.

Gabriela Firea și Daniel Băluță variande pesediste

Deocamdată, în Capitală se așteaptă analiza unor sondaje de opinie. Liberalii merg cu variantele Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu, social-democrații o au în vedere pe Gabriela Firea, dar și pe Daniel Băluță. Rămâne de văzut cine va intra în cursă, nu știm numele, dar intuim că anunțul care se va face va provoca un seism la nivelul celor două partide.

Mai mari emoții sunt pentru Nicolae Ciucă. PNL deja se confruntă cu o hemoragie de primari care fug la PSD și AUR. În același timp, liberalii mai au pe cap și chestiunea Iohannis, președintele dorind ca, după terminarea mandatului de la Cotroceni, să ajungă premier. Or, dacă PNL-ului nu-i iese pasiența la „locale”, lucrurile se complică tare.

Nu este exclus chiar ca tot mariajul cu PSD să se ducă naibii după 9 iunie, în funcție de rezultatele obținute și de ce se va întâmpla în alegeri. Fiind o bătălie politică, sunt de așteptat atacuri și lovituri sub centură, iar de aici și până la un divorț cu scandal nu-i decât un pas… și câteva declarații „necivilizate”, cum ar spune Nicolae Ciucă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.257 afisari

3 COMENTARII

  1. Doi Pamblicari, unul cu doctorat plagiat, altul fara viziune, doar simpli executanti, ca si predecesorii lor, Ludovic Orban, Florin Citu, scuipati apoi de sistem. De ce exista dubla măsura a lui Johannis, fara plagiatori in functii publice ? El stie !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger