AcasăPoliticaPSD nu renunță la taxa de solidaritate pe lux. Unde se duc...

PSD nu renunță la taxa de solidaritate pe lux. Unde se duc banii colectați de la corporații

marcel ciolacuPSD nu renunță la taxa de solidaritate pe lux. Ciolacu a anunțat unde merg banii

La negocierile pe care PSD le-a purtat cu PNL și UDMR pentru formarea noului guvern, Marcel Ciolacu a susținut introducerea unei taxe de solidaritate, afirmând că „luxul și prostia de obicei se plătesc”.

Președintele PSD a arătat că aceasta ar urma să fie introdusă în legea bugetului şi că nu va afecta veniturile clasei medii.

„Este o taxă pe activele de lux şi pe venituri excepţionale. (…) Nu trebuie să îl definesc eu (luxul, n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză. Acele produse care au acciză sunt de lux.”, a declarat Ciolacu la momentul respectiv.

Liderul social-democraților a vorbit din nou despre introducerea unei taxe de solidaritate, pentru companiile cu cifră mare de afaceri, în contextul în care Guvernul Ciucă pregătește bugetul pentru 2022.

PSD a găsit bani pentru sănătate și educație

Marcel Ciolacu a precizat că vrea ca aceşti bani să aibă două destinaţii clare: sănătatea şi educaţia.

Să vină o taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Va fi găsită o destinaţie clară numai pentru sănătate şi învăţământ. Acei bani se colectează, se anunţă suma şi acei bani să se folosească numai în aceste două domenii. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară. Le dai destinaţie prin bugetul de stat”, a declarat acesta la Antena 3.

Liderul social-democrat spune că există o reținere din partea PNL la acest proiect. „Există o reţinere din partea PNL, dar cred că până la urmă vom găsi un compromis”, a încheiat politicianul.

author avatar
Andreea Vlad
391 afisari

3 COMENTARII

  1. este peste tot in lume sub diferite forme , robin hood , etc , ce se scapa pe ei de frica sa o puna ?

  2. „luxul și prostia de obicei se plătesc” Pai ciolacule, deliberat cu minuscula, asta inseamna ca esti dator vandut si nu te vad lafaindu-te in lux.

  3. Doar 1% ? Si pe parandarat,cand puneti taxe ? De exemplu,a facut cineva socoteala,cat ” i-a revenit ” lui SoCatzu dela cele 120 milioane de doze de vaccin cumparate fraudulos evident,si fara a putea fi justificate ? Dar dela afacerea cu testele elevilor neconforme si la pret mai mare decat la farmacii ? L-ati vazut pe Botezatu cum isi punea poalele in cap la „aniversarea afacerii” care l-a umplut de ” aici sunt banii dumneavoastra „, cu pitipoance si sampanii cu artificii, de mii de Euro? Investitorul,zburatorul supermen,ala care tipa la guvern ca ii creste deficitul,in loc de firme specializate care aprovizioneaza farmaciile,s-a incardasit cu interlopii ” reprofilati ” pe produse sanitare.La un miliard de lei „alocati „,cum s-o fi facut imparteala ? Si alte si alte ” investitii „,se baga cineva sa le cerceteze ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger