AcasăPoliticaPSD nu învață nimic

PSD nu învață nimic

Urmând o logică ce nu poate fi deslușită, social democrații își pregătesc programul de acțiuni prin care să demonstreze că, deși în opoziție, încă reprezintă o forță. Nu țin cont, însă, de faptul că sunt izolați în Parlament, că nicio formațiune politică nu îi bagă în seamă. Până și grupul minorităților și al independenților, altminteri partener tradițional în bună parte, este destul de rezervat. Nu s-au purtat negocieri, cum nu s-au purtat nici când PSD a pierdut puterea prin moțiune de cenzură. Acum, când deja vorbește de sancționarea ministrului Vlad Voiculescu printr-o moțiune simplă, Marcel Ciolacu lansează săgeți că ar exista mulți parlamentari liberali care i s-a alătura demersului. Oare?

Ministrul Sănătății nu va fi demis Nu e voie

Liderul PSD nu a învățat nimic din moțiunile anterioare. În guvernarea Orban au mai existat asemenea acțiuni, dar atât timp cât premierul nu a dispus remanierea miniștrilor respectivi, lucrurile au rămas în aceeași formă. Desigur, inițiativa lui Marcel Ciolacu nu trebuie ignorată, dar ar trebui să conștientizeze că schimbarea nu stă în tăria votului PSD, de data aceasta, ci în semnătura lui Florin Cîțu.

A trecut mingea de fileu

Ultima găselniță în materie de opoziție ar fi scoaterea oamenilor în stradă. „Cîțu – vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații! Și, dacă va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, preciza Ciolacu. La prima vedere, inițiativa acestuia nu arată rău. Numai că momentul ieșirii în stradă este în contratimp cu evoluția evenimentelor. Mobilizarea din partea PSD nu trebuia să vină acum, ci cu mult timp înainte.

Câți adepți mai are Ciolacu în realitate

Dezastruoasa gestionare a pandemiei ar fi trebuit să fie principalul motiv. Condamnarea la moarte a pacienților bolnavi de Covid, prin neluarea măsurilor corespunzătoare, sau a celor cărora li s-a refuzat internarea și tratamentul pentru alte afecțiuni, ele însele erau motive pentru a ieși la proteste de stradă. S-a mișcat ceva în acest sens? Nu. Când mingea era la fileu, Ciolacu nu a marcat. Vrea, în schimb, să o facă acum, când mingea a trecut.

Cusut cu ață albă

Prăbușirea economică a României nu i-a trezit liderului PSD fiori de indignare decât pe rețelele de socializare. Creșterea rapidă a numărului de șomeri, la fel. Și tot la fel și cu inflația galopantă. Momentul „Piatra Neamț”, soldat cu zece decese în urma incendiului de la secția ATI, a fost ratat. Nici acum nu se cunosc vinovații, deși lumea îi știe precum le știe și vinovățiile, dar, pentru Marcel Ciolacu, nu a fost suficient pentru a-și mobiliza partidul la proteste de stradă. S-a produs și a doua tragedie, cea de la „Matei Balș”, alte nelegiuiri, alte victime, dar liderul social democrat a direcționat protestele pe o altă cale.

Partidul lui George Simion câștigă teren printr o comunicare mai tranșantă

A ieșit Alianța pentru Unirea Românilor în stradă, a ieșit lumea revoltată, fără apartenență politică, mai puțin PSD. Partidul lui Ciolacu a cerut demisia ministrului Sănătății, amenință cu moțiunea simplă, în loc să creeze un curent social împotriva întregului sistem și a ticăloșiilor acestuia. Este atât de cusută cu ață albă strategia social democrată de a nu-și deranja partenerul de înțelegeri de la Cotroceni încât nu mai e nevoie de alte comentarii.

Opoziție pe note false

Nota de patriotism pe care Ciolacu vrea să o imprime protestelor de stradă este lipsită și de valoare, dar și de bun-gust. Pentru simpatizanții social democraților, etalonul patriotismului este altul. Am spus-o și o repet, inițiativa nu poate fi trecută cu vederea. Numai că cetățeanul de rând altfel stabilește prioritățile. Între vânzarea companiilor românești – și nu este prima oară când trece prin așa ceva – și scăderea dramatică a nivelului de trai, va fi cu mult mai preocupat de ce pune în farfurie decât de manoperele guvernului, oricât de tare va încerca Marcel Ciolacu să resusciteze spiritul naționalist. Românul s-a săturat și de unii, și de ceilalți, simțind pe propria piele că sunt toți o apă și un pământ. Lumea deja a început să priceapă unde bate liderul PSD. Pentru el contează mai mult să mimeze opoziția, ca să nu i se reproșeze că doarme, decât să taie răul de la rădăcină. Și atunci, de ce i-ar mai acorda credit?

author avatar
Valentin Boeru
2.095 afisari

20 COMENTARII

  1. De când e in fruntea PSD, Ciolacu a ratat toate oportunitățile pe care le-ar fi putut exploata în beneficiul românilor.
    De ce? Pentru că e parte din problemă, nu din soluție. Iar atitudinea defensivă sau tardiv belicoasă pe care a avut-o mereu, îl fac părtaș la la toată neghiobia și ticăloșia cu care este guvernată țara.
    PSD nu mai reprezintă o forță politică pe care electoratul să poată conta. Pentru că Ciolacu a pregătit o groapă adâncă pentru cel mai mare partid.

  2. Iar behai disperata in boscheti la ora 22:03 , a iesit schimbul 2 si ma prelucreaza demential 2 zdrahoni de Rabnita la falci si rozeta . Nu le fac reclamatie , sunt partasa la orgie si eu i-am ademenit sa-mi cumpar hleb , samagon si mahoarca , tari ma tiem ca am pristat di pomana si ma lasa si fara gologani …..

  3. De credeti ca l-au inchis pe Dragnea??????Raspuns:sa stea dulapul linistit inca 4 ani si sa doarma in continuare in papuci!!!!

    • Inainte de a servi micul dejun , imi fac incalzirea cu morfolitul cheii zburlite a dulapului , ma furnica botoxul si il razbun pe Dragnea .

  4. De cate luni tot spunem ca opozitia „AYAciolacului” e doar de parada ??? Stie sigur ca nici ciracii lui din PSD nu au nicio solutie la problemele tarii si astfel nu au de ce sa se bata sa dea jos galbeneala….Dar fratilor, daca nu stiti faceti in bloc pasul inapoi ca la hora si lasati pe altii sau faceti ce trebuia sa faceti de 30 de ani… INTREBATI TARA. Sant sigur ca vi se va raspunde. Oare nu va cam temeti de noi ???

    • CIOLACU, PAUL STĂNESCU, GRINDEANU, DINCU NIȘTE SECURIȘTI TICĂLOȘI. E MAI BUN AUR DECÂT PSD CU TOATE CĂ ȘI ACOLO SUNT SECURIȘTI DAR MĂCAR ESTE UN PARTID CREȘTIN ȘI PATRIOTIC CARE APĂRĂ VALORILE CREȘTINE MĂCAR ACUM CĂ ÎN VIITOR VOM VEDEA DE CE ESTE BUN ȘI ACEST AUR. DOAMNE AJUTĂ.

  5. Trebuie sa incepem sa iesim masiv in strada.
    Vad ca nu merge nimic iar banii se fura.
    Nu ne reprezinta guvernul.
    Vreau sa intreb pe proasta Turcan securistu draga Stolo hunu Keleman dar si pe plavanu cat si diliu Citu de ce mint batranii jigodiile?

  6. Cum poti sa numesti ministru al sanatatii un economist cu 1 an de studii plodul unui securist care a distrus ca la Colectiv un spital. Plavane nu ai aceiasi oca si pentru securica doar la Ponta?
    Aha umbli cu ocaua mica?

  7. Am primit supliment de la Raion doua galeti cu borhot uman , una la 15:20 si alta la 15:26 , le-am bagat la mat mintenas , nici nu mai pot sa ies in strada , sunt satul si greoi in miscari .

    • Am primit de la proasta Turcan direct de la Moscova de unde a studiat proasta taieri la cei 43% mariri pt batrani labagiule! De care mintea Pnl in campanie. De ce mintiti nenorocitilor? Talhari cu sange fanar cuman? De ce mintiti? Nu ati invatat bolsevicilor in scoala ce e respectul pentru cuvant?Pleava subumana.

  8. Auzi la ei securistii P N L… Hah

    Spuneti si voi Scursoarea libera au Vai de Noi sau cel mai nimerit Partidul Dupa noi Potopul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger