AcasăPoliticaPSD l-a omorât pe Emi Pian

PSD l-a omorât pe Emi Pian

Este primul semn de răzvrătire în Guvern. Vela „Internistul” nu îl mai ascultă pe Iohannis. Îi nesocotește cuvintele și nu îl mai interesează ce sarcini se trasează de la Cotroceni. Președintele a spus foarte clar că PSD a încercat cu toată forța să distrugă legile și să pună cizma pe gâtul justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Iar asta se vede acum pe străzi, a ținut el să sublinieze.

Evident, Klaus Iohannis făcea referire la înjunghierea interlopului Emi Pian de către un coleg de breaslă mai iute de mână. Pian și-a dat obștescul sfârșit golit de sânge. Cine să fie de vină? Agresorul? Nu.

Debandada social-democrată

De ce spuneam că Marcel Vela nu mai ascultă de Iohannis? Pentru că, în loc să bage PSD-ul la bulău, îl ține la pripon pe cel care și-a înfipt cuțitul prea mult în gâtul lui Pian. După Vela, ăla ar fi vinovatul. După procurori, la fel. După Iohannis, nu. De vină este PSD pentru că s-a suit cu bocancii pe legile justiției. Ce legătură este între una și alta? Teoretic, niciuna. Nu PSD i-a pus agresorului cuțitul în mână și nici Marcel Ciolacu, iar înaintașii lui nu i-au zis borfașului să lovească. Practic, există o legătură numai dacă Iohannis nu mai găsește și alte motive pentru care să-i înjure pe social-democrați. Polițiștii morți în misiune tot opera PSD sunt. Ba nu s-au luat măsuri pentru iluminatul stradal, ba nu există legea care să le permită agenților să-l scuipe pe criminal înainte de a pune mâna pe pistol, ba PSD nu a dat o lege prin care să fie interzis infractorilor să-i calce cu mașina  pe oamenii legii.

Când polițiștilor li s-au rupt uniformele la încăierări cu intelectualii barbugii, PSD nu a venit cu o lege prin care să oblige familia vinovatului să le coasă nasturii la loc. Uite așa a escaladat situația și interlopii au prins tot mai mult curaj. Sau cum? La vreun conflict stradal soldat cu moartea victimei, PSD nu a luat măsuri să instaleze panouri de avertizare cu „Omorul interzis între 22.00-06.00”. Și tot PSD este de vină pentru că îi permite lui Iohannis să-și facă de cap fără să-l suspende, dar asta nu se pune. De altfel, nici nu am scris așa ceva, după cum se vede, căci Iohannis este cel mai mișto președinte. Mai rămâne ca PSD să fie de vină și pentru derbedeii morți prin șanțuri, pe fond de șpriț, și pentru sinucigașii cu mintea răvășită de amantlâcurile nevestelor. Și e normal, pentru că ele erau mai liberale, iar ei niște conservatori comuniști.

author avatar
Valentin Boeru
3.092 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger