AcasăPoliticaPSD l-a lăsat pe Iohannis să vorbească singur! Ce s-a întâmplat la...

PSD l-a lăsat pe Iohannis să vorbească singur! Ce s-a întâmplat la Cotroceni în timpul consultărilor cu social-democrații

Klaus iohannisPSD l-a lăsat pe Iohannis să vorbească singur! Ciolacu a ieșit val-vârtej de la discuții

Discuțiile de la Cotroceni dintre Klaus Iohannis și PSD pare să nu fi ajuns nicăieri, deoarece delegația condusă de Marcel Ciolacu a ieșit după mai puțin de 15 minute.

Social-democraţii aveau la dispoziţie aproape o oră să poarte negocieri cu şeful statului și să-l convingă că varianta sa de premier este cea mai bună. Cu toate aceștia, delegația PSD din care făceau parte Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu şi Gabriela Firea  a decis să părăsească mai repede ședința.

Microbuzul care l-a transportat pe liderii PSD a fost văzut plecând de la Palatul Cotroceni în jurul orei 11:20, transmite România TV. Delegaţia PSD a intrat la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis la ora 11.

„Mergem astăzi la Cotroceni cu un mandat clar, dat de către români. Electoratul a sancţionat fosta guvernare condusă de domnul Orban şi de domnul preşedinte Iohannis. Domnul Iohannis trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri şi trebuie să accepte nominalizarea PSD, în persoana domnului profesor doctor Alexandru Rafila să fie viitorul prim-ministru desemnat”, a declarat Marcel Ciolacu, înaintea discuţiilor de la Cotroceni.

Marcel Ciolacu a cerut „guvern de uniune naţională” cu premier PSD

Marcel Ciolacu spunea că adevărata miză a negocierilor dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR o reprezintă rămânerea în funcţiile de preşedinte de partid a lui Ludovic Orban şi Dan Barna.

Preşedintele PSD susţine formarea unui guvern cu reprezentanţi de la toate partidele parlamentare, dar cu premier de la PSD, care a câştigat alegerile. O altă variantă ar fi un guvern minoritar al PSD, însă nu este clar cine ar vota pentru învestirea acestuia.

Ciolacu, a declarat, după consultările de la Palatul Cotroceni, că în cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru câștigarea alegerile.

„Președintele a recunoscut că am câștigat alegerile și chiar ne-a felicitat și a spus că propunerea PSD în persoana lui Alexandru Rafila este o propunere onorabilă. Am menționat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituție, nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a avea o concluzie”, a declarat Ciolacu, de la sediul PSD

Președintele PSD a precizat că i-a transmis lui Klaus Iohannis că este nevoie de un guvern de uniune națională.

„Am spus că România trece printr-o perioadă delicată și nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă și considerăm că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție pentru România. Normal, în această construcție politică partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze prim-ministrul în persoana domnului Rafila. A luat act președintele de propunerile noastre”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Consultările vor avea loc după următorul program:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Alianţa USR-PLUS;
Ora 14:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 16:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

author avatar
Andreea Vlad
1.248 afisari

8 COMENTARII

  1. s a jurat pe carne de porc pres ca nu vrea psd la putere chiar si asa in urma votului popular el raspunde comenzilor ppe si isi pune pe cei care cica sunt din familia lor ,deci ii doare in cot de romani!!!!!!ppe e adunatura care va distruge ue!!!!!!!

  2. Lasati ma, ca e mai bine cu Guvernul meu,ca si pana acum.Doar a dovedit acel Guvern ca este competent,ca respecta Legile si Constitutia,ca inaugureaza zi de zi spre binele romanilor,ca cele 37 Dosare penale privind jaful dela buget,tot din cauza PeeeSeeeDeeeu-lui,ca miliardele de Euro imprumutate,numai Cocotatul,Sica si Catzu stiu pe unde s-or fi ratacit,tot spre binele Tarii si al romanilor,milioanele de masti platite cu milioane de lei nu au mai ajuns la Dragi romani,zac prin depozite pana le-o da foc pt.ca sunt tocmai bune de pus pe foc,ca suntem minititi zi de zi si prostiti in fata,ca Tara arde si Cocotatul se piaptana la televizor,ca acum banditii dela UDMR ne mai sunt hotii care in cardasie cu PeeeSeeeDeee vroiau sa ia Aredealul la subtioara si sa fuga cu el in Ungaria la celalat Orban,acum este UDMR-ul meu. Mai vreti,va place cu PNL si Talpalata,? Ti-ai dreacu de prosti,ipocriti,capete seci cu apa calda in ele,( dela Nicusor) si dela Clotilde.Cu gunoaie si respect.

  3. Da , ma , berbecule , pizideul s-a umflat buzunarele , nu a facut nimic pentru tara timp de 30 de ani ! In 3 ani se schimba Romania radical , un guvern pro-european este cel ce poate accesa , pe proiecte , cele 80 de miliarde de euro , daca era pizideaua la guvernare ii praduia si p-astia . Iohannis este cel mai bun presedinte al Romaniei din 45 incoace !

  4. Ai dreptate”optimistule”,in 3 ani isi vor schimba de 3 ori masinile,pensiile si alocatiile mai la toamna. Schimbarea e la orizont,cu cat te apropii,cu atat se indeparteaza. Deocamdata vor schimba promisiuni si inaugurari.Altceva ce mai vrei ? Ca proiectele curg la streasina,deia primele 5 miliarde nu vor mai veni. Canci proiecte.Intereseaza-te si tu,sau nu esti informat ?

  5. Ptiu drace.sa scuipam in san cu un asemenea presesinte,e atat de prost ca nu-si da seama ca e prost

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger