AcasăPoliticaPSD-istii isi aleg, azi, presedintele interimar, in cadrul CEx. Doi candidati in...

PSD-istii isi aleg, azi, presedintele interimar, in cadrul CEx. Doi candidati in cursa, pana acum

Zi importanta pentru social-democrati. In cursul acestei dupa-amieze, in cadrul Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, va fi ales liderul interimar al formatiunii, fotoliul de presedinte fiind liber, odata ce Victor Ponta a ales sa se retraga, temporar, de la sefia partidului.

Pana la acest moment, in cursa pentru sefia interimara a Partidului Social Democrat, pozitie de conducere pe care ar urma sa o ocupe cel putin pana la organizarea Congresului PSD (for a carui data de convocare nu a fost, deocamdata, stabilita) sunt doi candidati: Rovana Plumb, cea care a preluat interimatul de la Ponta, si care a fost propusa chiar de actualul premier pentru aceasta functie, inca din perioada in care acesta se afla in Turcia, la recuperare, si fostul numar doi in PSD, Liviu Dragnea. Acesta din urma si-a anuntat intentia de a prelua interimatul functiei lasate libere de Ponta cu doar o zi inaintea sedintei CexN, dupa cateva zile in care a pastrat suspansul in privinta hotararii sale.

Am mentionat ca sunt doar doi candidati pana la acest moment pentru ca, dupa cum anunta Gabriela firea, inca din ziua precedenta, exista posibilitatea aparitiei unui alt candidat, respectiv a unei prezente surpriza in cursa pentru sefia interimara a PSD. In aceasta dimineata, surse politice citate de televiziunile de stiri o aruncau in aceasta lupta pe fostul ministru Ecaterina Andronescu, nume vechi in PSD, insa informatia nu a fost confirmata, inca, oficial.

Un lucru este, insa, cert: sedinta CExN al PSD va incepe miercuri, la ora 15, si se va desfasura la Sala grupului social-democratilor de la Camera Deputatilor.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger