AcasăPoliticaPSD încă nu s-a trezit

PSD încă nu s-a trezit

„Fiecare moțiune de cenzură care va urma va avea mai multe șanse”, a declarat Paul Stănescu, secretarul general al PSD. Pe mine, cuvintele astea mă sperie.

Al doilea om al social democraților nu a spus dacă vor fi șanse să treacă sau să cadă. Dacă e vorba să cadă, le poate aranja ca la domino și, cu o singură lovitură, le dărâmă pe toate. Dacă e vorba să treacă, lucrurile se complică. Nu crește numărul de parlamentari PSD ca să mai fie ceva voturi în plus. Tot ăia rămân, cu bolnavi, invalizi și răniți în luptele de partid. AUR nu crește nici el, așa că slabe speranțe. La ce s-o fi gândit liderul PSD când a spus că sunt mai multe șanse? Crede că vreunul din tabăra adversă, revoltat că țara e condusă prost, va trece dincoace și va vota în favoarea moțiunii? Păi ei din ce trăiesc, dacă nu din dezastrul spre care este împinsă România? Dacă s-ar mișca ceva în bine, ar muri de foame. Nicio combinație, nicio afacere cu parandărăt, nicio șmecherie de zile mari? Nu ține, ar fi o guvernare de binefacere, iar asta nu are legătură cu liberalismul lor.

Sunt două sesiuni parlamentare pe an. Moțiunea se poate depune câte una în fiecare sesiune. Acum au lipsit 30 de voturi. Cred, nu sunt sigur, eram cu basca de protecție politică pe ochi și nu am văzut. Data viitoare vor lipsi 26 de voturi. Mai multe șanse, dar dracul e la fel de negru. Apoi 23 de voturi. Ce mi-e una, ce mi-e alta? Cresc șansele, dar tot liberalii conduc. Apoi, 20. Ceva mai încolo, vor lipsi 17 voturi. Mai bine, PSD se apropie de succes. Când vor lipsi 10 voturi doar, alta va fi situația. Are șanse tot mai mari, cum spunea Paul Stănescu, dar nu are voturi. Ce-am câștigat? „Nu vă fie frică, în toamnă Cîțu pică”, fredonează liderul PSD. În care toamnă? Una cu șanse, desigur. Îhî!

author avatar
Valentin Boeru
781 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger