AcasăPoliticaPSD, înaintea votului esențial: Dublarea alocațiilor copiilor nu va fi o povară

PSD, înaintea votului esențial: Dublarea alocațiilor copiilor nu va fi o povară

Trei întrebări-cheie pentru Iohannis și USR: ”Acum, doar tăcerea îi unește!” (sursa foto: Facebook)

Social-democrații au transmis un mesaj clar, înaintea ședinței Camerei Deputaților, pe ordinea de zi a căreia figurează un punct important în ceea ce privește alocațiile copiilor.

Concret, PSD-ul transmite că deputații partidului vor respinge Ordonanța de urgență prin care guvernul Orban a amânat dublarea alocațiilor până la 1 august. „Bani sunt! Dublarea alocațiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economic”, transmit social-democrații într-un comunicat dat publicității miercuri dimineață.

Este vorba despre proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. În acest caz, deputații au ultimul cuvânt, Camera fiind for decizional.

Mesajul integral al PSD sună astfel:

„Parlamentarii PSD vor respinge astăzi în Camera Deputaților ordonanța de urgență prin care guvernul Orban a amânat până la 1 august dublarea alocațiilor.

Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor legale trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea PSD va respinge categoric amânarea dublării alocațiilor de către un guvern liberal sfidător care a refuzat să aloce resursele cuvenite.

Bani sunt! Dublarea alocațiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economic! Banii în plus vor fi cheltuiți pe bunuri și servicii necesare copiilor, vor determina, cu certitudine, creșterea consumului și, pe cale de consecință, a producției, și se vor reîntoarce la stat prin venituri mai consistente din taxe și impozite. Vor contribui astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL.

Mai puțini bani în buzunarul clientei PNL și mai mulți bani în buzunarele copiilor din România!”

50 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger