AcasăPoliticaPSD îi cere lui Bădălău să-și dea demisia de la Curtea de...

PSD îi cere lui Bădălău să-și dea demisia de la Curtea de Conturi: „Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav…”

Continuă să apară reacții după reținerea, duminică seară, pentru 24 de ore, a fostului parlamentar social-democrat Niculae Bădălău. De această dată e vorba de un anunț venit chiar din direcția PSD-ului.

Mai exact, PSD îi cere, luni, vicepreşedintelui Curţii de Conturi, Niculae Bădălău, să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului. Totul, ca urmare a măsurii dispuse de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cazul său.

PSD: Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei

PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei.

De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, transmit social-democrații într-un comunicat de presă.

DNA-ul a anunțat duminică seară reținerea, pentru 24 de ore, a lui Niculae Bădălău. Acesta este acuzat de dare de mită, în formă continuată și trafic de influență.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:

– dare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită”, s-a transmis în comunicatul DNA.

Ce au mai anunțat procurorii

Iată ce au mai anunțat reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție în această cauză:
„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”.

Conform DNA-ului, cele două persoane reținute urmează să fie prezentate, luni, 28 noiembrie, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Rămâne de văzut ce va decide instanța în această privință.

314 afisari

6 COMENTARII

  1. Nu doar atât. Întâi demis din funcția cu care nu are nici-o treabă, cea de la Curtea de Conturi după care să-l zboare și din ciuma roșie.

    • Nu are de unde zbura ,nu mai este in pesede de cand a preluat postul la curtea de conturi

      • ZIARE.COM UN SITE DE LINGAI IN CUR CE LAUDA ZILNIC CLASA POLITICA SI CONDUCATORUL SPURCAT DE SIBIU SI PLAGIATORUL ANALFABET

        stanchi rank 2 ROMANII TOTI SA-SI BORACA PULLILE IN GURA TA SI A CURVEI DE MATTA CARE SUGE ZILNIC POOLA

        Mesianicul pw lii mele de gioarsa je.goasa Ma kàc in viata ta
        de jeg de analfabet , sluga , sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

        Bizon , sa-mi bórasc pùlla in gura mätii si a familiei tale vierme de cäcát si cadavru ambulant.
        Fùté pe sculamentista de mätta in gura jegule romanii sa-si slobozeasca malahia in gura ta si a cùrvéi sifilitice de mätta

        Sa-ti dau käcatul sa-l mananci fomistule.

        Bizon si trolli rusi toti romanii sa-si bòrasca pùllile in gura voastra de gunoaie si déjectii rusesti imputzite.
        Romanii se càcä in gura rusilor de bóraturi si zdrente rapanoase.
        Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà la Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi Acest text a fost copiat de pe Ziare.com PSD și PNL cresc iar în intenția de vot, în timp ce USR și AUR se află în scădere. Ce spun românii despre șansele României de a intra în Schengen SONDAJ https://ziare.com/sondaj-curs/psd-pnl-cresc-intentia-de-vot-usr-aur-scadere-ce-spun-romanii-schengen-sondaj-1774815?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

  2. Nu numai pe el dar si pe buldogul Blaga si pe Flutur ,Alinutza 80%dintre leprele criminalo-liberale sunt hoti impreuna cu tataia sas

    • Da pe USR istii Vlad Voiculescu sau I.Mihaila care au pus sistemul de sanatate pe butuci…in pandemie… miliarde….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger