AcasăPoliticaPSD iar se îmbată cu apă chioară

PSD iar se îmbată cu apă chioară

Social democrații își trăiesc iluzia de putere sub bagheta lui Marcel Ciolacu. Au tresăriri războinice, de opozanți, pentru care speră să fie apreciați, numai că reacțiile lor sunt în contratimp. Este o strategie greu de înțeles, în condițiile în care chiar am vorbi despre strategii. „Opoziția dură”, anunțată ca o premoniție a pierderii puterii pe toate fronturile, a devenit subiect de glume. Noroc că la vremea respectivă anunțul cu opoziția a fost făcut de Vasile Dîncu, singurul social democrat care poate demonstra că în spatele zicerii „i-am bătut până am făcut pe noi” se ascunde, de fapt, o victorie.

Nelu Tătaru a păcălit și virusul și guvernarea

Victoria PSD presupune dreptul de a face opoziție pe hârtie sau pe la vreo televiziune, în cazul în care găsesc un loc liber. Dar și acolo pe repede înainte, căci social democrații au încetat, de ceva timp, să mai fie subiectul fierbinte al zilei. Mai ușor se descurcă pe rețelele de socializare, unde e drept că ar avea deschidere mai mare, dar, pe de altă parte, nu se bucură de prea mulți cititori. Din același motiv se pare: numărul de simpatizanți este într-o continuă scădere.

Oare de ce?

Marcel Ciolacu speră să dea lovitura de grație și să demonstreze tuturor că partidul e viu și luptă în continuare. În sesiunea parlamentară care va începe la 1 februarie va depune, cât de repede, o moțiune simplă. Ministrul vizat este Vlad Voiculescu, iar motivul îl constituie haosul din campania de vaccinare. Nu știi dacă trebuie să râzi sau să te crucești. Haos a fost tot timpul în Sănătate, dar niciodată Marcel Ciolacu nu l-a sesizat până la nivelul depunerii unei moțiuni. Afaceri de zeci de milioane de euro cu măști neconforme de care Ministerul Sănătății știa, lăsarea acestora pe piață, la vânzare, sub pretextul că, de fapt, sunt învelitori faciale.

Pentru morții de la spitalul din Piatra Neamț nu răspunde nimeni

Spitale ajunse focare de Covid 19, insuficienta dotare a unităților medicale cu aparatură de specialitate. Milioane de euro risipite pe spitale inutile și pe echipamente care nu au fost folosite niciodată. Schimbarea directorilor pe considerente politice și implicarea ministrului de atunci în decretarea a două stări de urgență ilegale și absolut inutile. Un accident soldat cu 15 morți în spitalul de la Piatra Neamț, pentru care ministrul Tătaru nici măcar nu și-a cerut scuze. Culmea este că nimic din toate acestea nu a stârnit interesul lui Marcel Ciolacu și al PSD pentru o moțiune simplă. Oare de ce?

Joc de glezne

Inițiativa liderului PSD arată mai mult a comandă venită de la dirijorii sistemului. Nu contestă nimeni ca ideea moțiunii să fi apărut din coincidență, taman când USR, partidul ce-l susține pe ministrul Voiculescu, a declanșat Jihadul împotriva lui Klaus Iohannis. Dar cine mai crede în coincidențe? Tabloul de acum seamănă cu cel din filmele istorice în care domnitorul dădea ordine de atac, cine atacă pe centru și cine pe flancuri, social liberalilor revenindu-le unul dintre flancuri.

Vlad Voiculescu nu are nicio problemă Nici măcar cu moțiunea

Surprinzător însă este că, dacă ar fi inițiat o moțiune simplă împotriva lui Nelu Tătaru, și ar fi avut motive serioase să o facă, aceștia ar fi beneficiat de mai multe voturi decât în prezent. De ce o face acum, când sunt mai puțini și mai izolați? Este greu de crezut că Marcel Ciolacu și-a găsit atât de mulți aliați încât să fie sigur de victorie. Un fel de a spune victorie, pentru că dacă premierul Cîțu, în cazul trecerii moțiunii, nu va dispune înlăturarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, efectul este zero. Iar asta nu arată decât că PSD face joc de gleznă la ordin. Sau se îmbată iar cu apă chioară.

author avatar
Valentin Boeru
2.016 afisari

25 COMENTARII

  1. ” Social democratii au incetat , de ceva timp , sa mai fie subiectul fierbinte al zilei . Mai usor se descurca pe retelele de socializare , unde e drept ca ar avea deschidere mai mare , dar , pe de alta parte , NU SE BUCURA DE PREA MULTI CITITORI . Din acelasi motiv se pare : NUMARUL DE SIMPATIZANTI ESTE INTR-O CONTINUA SCADERE ”.

  2. După poziția struțului din precedenta legislatură, jocul de glezne e chiar potrivit.
    Surpriza câștigării alegerilor a lăsat „sechele”,iar opozanții de mucava s-au gândit că n-ar strica să „pună de-o motiune”. Simplă, că de cealaltă n-au mărunt. Mai „adorm” nemulțumirea votantilor, se mai numără între ei când o fi votul și peste toate crează o știre. Una care să abată atenția de la chestiunile cu adevărat „fierbinți”.
    Că doar n-o să asiste impasibili la suferințele bravului Werner încolțit de USR.
    Ce plină e lumea politică de coincidențe…!

    • Sunt o vedeta in lumea buna a acarilor si navetistilor de Rabnita , sunt mult mai gigea decat cea zugravita de Puskin , admiratorii ma cunosc sub numele de scena Kostyuska P i k o v a y a D a m a . Cititorii care n-au trait la tara nu-si pot inchipui ce fermecatoare nimfa de provincie va asteapta si este dotata cu clopotel la culcusul amenajat in boschetii imbodobiti cu ciulini din spatele garii Tiraspol , vizita oricarui musafir navetist cu urgente inghinale lasa o amintire trainica si o tratez cu maxim profesionalism si exigenta . Nu mai cred in tarot , dama de pica inseamna tradare , deziluzie , pierdere si eu nu sunt sifonara si usuratica , ma atasez profund , nu mai joc carti cu momaia de Livia , o ardem pe babaroase ….

  3. Psd s-au dat la fund cand au auzit ca vine criza sanitara si econimica!!! Psd guverneaza numai pe vreme buna si cand e soare pe cerul senin cand sunt bani si duduie economia!!! Stiu ei cand e momentul sa revina la guvernare!!!!

    • Asa e , pensionarii muribunzi sunt amenintati ca iar le taie pensia daca nu-si fac cont pe Facebook si nu apar cu selfie la inmormantare .

  4. PSD, asa cum a fost gandit de sistem , este ca un ministru fara portofoliu. Au castigat 30%, dar nu au ce sa faca cu ele. Prezumtivii aliati nu au mai intrat in Parlament. Asa ca e singur, singurel in fata tavalugului care are drept unic scop distrugerea tarii. Asa, ca fapt divers, slugilor le convine postura de conducatori ai unui cadavru?

    • Perfect adevarat , PSD a fost tavalugul 30 de ani , gata , la fiare vechi cu cadavrele !

  5. Daca mimeaza opozitia, va ajunge partidul fantoma
    Puterea se ia, nu se primeste, daca se intelege asta

    • La noi , in Transnistria , puterea se ia , nu se primeste , suntem cel mai democratic zoopark .

  6. Statul paralel sa traiasca si tatuca lor maimuta zbarcita Soris A fost o lupta crancena . ,, Ciuma rosie” nu o lasa pe ,,ciuma galbena”sa acceada si ea la cascavalul tariiPana la urma Leproizii cu minciuni la ambasade cu isterii si amenintari ,cu bagatul la parnaie pe dosare fake si plicuri galbene ,cu kodruta liviuta Stanciu ,portocala si onea cu prostitul lui Zukerman si a celuilalt dinaintea lui si cu minciuni gogonate de indivizi dementi au pus mana pe fraele tarii si au dat cu oiste in gard Condusul tarii nu mai e doar propaganda mincinoasa marca IOHANNIS Trebue sa te pricepi si sa fii harnic Dar tocmai astea doua lipsesc la ciumatii galbeni si la presul lorNu stiu cum dar Dumnezeu se pare ca nu iubeste leprele dreptei Chiorul a condus dezastros dar a intervenit si criza din 2008,Guvernul zero si Ciolosvecul nu au facut nimic de prosti dar a intervenit si pesta porcina ,acum prostii astia de acum nici nu se pricep dar a dat peste tara si covid 19 Se vede clar ca Dumnezeu nu iubeste ciumatii si anticristii

  7. Foae verde ceapa ciorii
    Am mintit ambasadorii
    Le am turnat minciuni sfruntate
    Ca s’ ajungem la bucate
    La Bruxel am dus mai frate
    minciuni multe ,gogonate
    Am mintit cat am putut
    Si am ajuns unde am vrut
    Babuina cea motata
    A ajuns ministru tata
    Vrea sa faca legea clara
    Pensionarii sa dispara
    Sa se- ntoarca sa munceasca
    Daca vor sa mai traiasca
    D’on iohannis uite asa
    Si a supus justitia
    Apus sefi pe STAN TANASE
    Sa nu l intrebe de case
    Tulus ,mare magistrat
    Casele i a aparat l
    Lazar cel tortionar
    I a dost orice dosar
    Iar acum penalul pres
    Tot o da dupa cires
    Tot o da dupa nuia
    Ca i curat ca lacrima
    Iar guwernerul dement
    Adus tara -n faliment
    Sa traiasca lepraria
    Ca sa infunde Romania

    • Kostea , dihorule porno , spune-i lu Marcu Dan ca v-a acceptat Eminescu audienta , pregatiti coparseele pentru teleportare , vrea sa va lumineze cum sta treaba cu cuvintele goale ce suna din coada , vai steaua voastra de ratati …!

      • Bine spus , sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , latrau stalinist / Ling Raionu la greu / Satana nebuna , jegos masochist / Halesc cufureala mereu ……papa-bun …..mmmmm…un deliciu …..

  8. De data asta sunt sincer , recunosc ca sunt un troll bashit muribund obligat sa posteze pentru 3 copeici postarea , m-am aciuat pe National si postez ce primesc in plic de la Raion . Mai pun si niste floricele de la mine sa sune patetic , uite-asa poate scap si din iarna asta . Stiu ca Boje nu iubeste ciumatii , leprele si anticristii mancurti , poate il fentez , nu ma dibuie la numaratoare si apuc ghiocelul . Hantan non-stop , nu conteaza continutul , e nevoie de cantitate , trebuie sa fraieresc vreun idiot ce urmeaza sa fie internat la balamuc .

  9. Până când nu-și trage câteva șosoace în partid nu are nici o șansă. Ciolacu e prea moale. Promovati ce ați făcut. Lumea uită repede. Veniți cu un program tip Dragnea. Este momentul. Amețiți de la guvernare sunt în derivă. În curând gloata se va obisnui și nu va reacționa. Nu uitați cum Orban păzea piața Victoriei cu putini pnl-isti dar mulți gălăgioși de profesie. Masa de gălăgioși s-a mărit.

  10. Promovati dezastrul din dec.2016 – noiembrie 2019 cu programul tip Dragnea , nu mai pupati guvernarea nici in mileniul 4…

  11. Si care ar fi acel ,,dezastru”?Faptul ca ati distrus tara in 13 luni de ,,guwernare” ? Asta e un succes?Cum ar trebui sa vi se mai explice ca sa intelegeti ca Pibul a crescut in guvernarea PSDista mai mult ca in orice tara UE iar acum l ati dus pe minus in doar un an de guvernare zombista si plina de hotii si nereguli ,de numiri ale unor nulitati in posturi cheie ,a unui prim ministru corigent la treapta care fara transferul de bani ale babacilor acolo unde trebuia ,ar fi ramas sudor Ca acest asazis premier a indatorat tara ,si a amanetat viitorul copiilor nostri pe 50 de ani?ASTA este succes Da la niste lepre pe invers albul va fi mereu negru oricat ai incerca tu sa i arati adevarul L ati inchis pe Dragnea pentru ca este patriot nu vanzator de tara alogen care a ingropat tara in datorii pentru o sapca si va primi peste 2 ani (daca va primi)tancuri si avioane second hand la preturi umflate si piperate Peste 4 ani o sa ne faca pa si o sa plece acolo la pretenii licurici iar justitia cea romaneasca adevarata va ramane cu buza umflata si cu tara ruinata

  12. S-a milostivit Raionu si mi-a mai articulat o galeata cu borhot uman la ora 12:47 , n-am avut ce face , am bagat-o si p-asta la mat ….hihihihihihihihi…….

  13. Adevarat cotet cu catzu sef si plavanu director la gainile fermei .Daca vulpea ,fereasca Domnu,vrea iar la guvernare ,sa ne incurce noua ploile apai nu mai garantam ca dl plavanus mai rezista la atata stres ca director si ne lasa dracului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger