AcasăPoliticaPSD i-a dat peste nas imediat lui Florin Cîţu, după ce premierul...

PSD i-a dat peste nas imediat lui Florin Cîţu, după ce premierul demis a zis că românii o duc bine

Marcel-Ciolacu-Florin-CituPSD i-a dat peste nas imediat lui Florin Cîţu, după ce premierul demis a zis că românii o duc bine

PSD a reacţionat rapid şi virulent, printr-o postare pe Facebook, după ce premierul demis, Florin Cîţu, a susţinut într-o conferinţă de presă, astăzi, că bunăstarea românilor se simte deja.

Social-democraţii i-au dat replica premierului demis. „Ei se laudă și economia se scufundă”, au scris social-democraţii într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

5 realități ale economiei românești

Partidul condus de Marcel Ciolacu a adus în atenţie 5 realități ale economiei românești pe care Guvernul demis „uită” să le spună:

  • România – Campioană europeană la creșterea prețurilor la energie: 40% dintre gospodării deja nu își pot achita facturile la întreținere.
  • România – Cea mai mare inflație din ultimii 11 ani: Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%.
  • România – record istoric la îndatorare: peste 57 miliarde euro împrumutați în 2 ani de guvernare.
  • România – record istoric la deficitul comercial: 14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde față de perioada similară din 2020).
  • România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor: Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE.

Florin Cîţu: „Bunăstarea românilor se simte”

Întrebat, sâmbătă, ce măsuri ar putea lua Guvernul și dacă se gândește la o creștere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creșterii economice anunțate, această creștere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîțu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

În ce privește pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: „aici aș vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliție aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluții exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

author avatar
Andrei Ștefan
353 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce bai vrei sa cresti salariile cu 11 %Esti populist bai drogatuleDe ce ati mituit presa bai drogatule ,de ca ati mituit primarii vostri bai drogatuleBai populisti ciocoisti Siktir

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger