AcasăPoliticaPSD dă cu mătura după eşecul moţiunii. Primul „trădător” exclus din partid!

PSD dă cu mătura după eşecul moţiunii. Primul „trădător” exclus din partid!

PSD

PSD a promis că va exclude „îmbolnăviții” care au lipsit de la ședința din plenul Parlamentului. Cei cinci parlamentari social-democrați care au absentat „nemotivat” sunt: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Ciocan Dan și Pațurcă Roxana.

Primul sancționat a fost deputatul Dan Ciocan, care a fost exclus, luni seară, din partid de către organizaţia PSD Caracal. „Biroul permanent al organizaţiei municipale PSD Caracal s-a întrunit astăzi, 31 august 2020, în şedinţă statutară şi a decis cu unanimitate de voturi, dintre cei prezenţi, excluderea din partid a lui Dan Ciocan, membru în cadrul organizaţiei”, a transmis PSD Olt, luni seară, printr-un comunicat de presă, potrivit News.ro.

Potrivit documentului, unul din motivele excluderii a fost evident, absenţa de la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Carmen Dan explică de ce a lipsit de la moțiune

Senatorul PSD Carmen Dan, care a anunţat că nu poate fi prezentă la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură, a explicat pe pagina ei de Facebook absența de la ședință. Aceasta a precizat că are obligaţia de a sta în autoizolare pentru că este contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar în caz contrar ar fi pasibilă de dosar penal pentru zădărnicirea răspândirii bolilor.

Todor: „Ciolacu știa că sunt în carantină”

Deputatul PSD de Arad Adrian Todor spune că președintele partidului, Marcel Ciolacu, știa că este în carantină. „Ce să înţeleg, domnule preşedinte Marcel Ciolacu? Trebuia să încalc legea şi să mă aleg cu un dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, să fiu prezent la Parlament şi poate să îmbolnăvesc câţiva colegi, în cazul în care sunt purtător al virusului? Cine respectă legea este dat afară din PSD, după cum aţi anunţat chiar dumneavoastră astăzi, sau e considerat trădător?”, se întreabă deputatul. El consideră că şi-a făcut „datoria de cetăţean responsabil” atunci când a decis să nu fie prezent în Parlament.

Și deputatul Rădulescu a anunțat că este bolnav de bronșită acută.

Votul moțiunii de cenzură a fost amânat

Moțiunea de cenzură a PSD nu a putut fi dezbătută și votată luni în parlament din cauza lipsei cvorumului, la care au contribuit din plin parlamentarii PSD sau afiliați PSD care au lipsit luni din plen.

„Moţiunea de cenzură depusă de PSD nu a putut fi dezbătută astăzi din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Le-a fost atât de frică să nu piardă puterea încât nici măcar pe cei cumpăraţi pe ultima sută de metri nu i-au lăsat să vină în sală!

Astăzi, toţi românii s-au putut convinge singuri cine susţine corupţia, traseismul şi incompetenţa Guvernului Orban şi cine se opune. Contrar celor susţinute în declaraţiile publice, USR şi PMP au demonstrat astăzi că sunt la guvernare alături de PNL şi responsabili pentru toate deciziile acestui guvern.”, susţin social-democraţii în comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
516 afisari

6 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere că partidele ce au votat creșterea punctului de pensie cu 40% nu au dorit să preia guvernarea pentru a nu aplica legea pe care au votat-o prin care punctul de pensie creștea cu 40%, că ar fi trebuit să dea mai mulți bani pensionarilor decât partidele care au votat împotriva creșterii punctului de pensie cu 40%, ? Remarcați și faptul că Traian Băsescu ar fi afirmat că pensiile ar trebui să fie și mai mari, ?

    • SI sa sunt mici farta d epensiile speciale si facurile emise , inca oamenii cu copii si pensionari nu-si permit d e30 ani statiuni balneare romanesti nu s eda tichet s amearga nu numai pilosi in apa NOASTRA DE TRATAT OASELE SI STATIUNILE EXISTENTEMAI TREBUIE INCA MULTE IMBUNATATIRI PT POPULATIE FACUTE

  2. Se pare ca pesedeul se auto-compromite din ce in ce mai tare. Nu mai e nevoie de gogoritzele ingalatilor de la penele sau de cupiditatea udemereului care intotdeauna a votat cu puterea, pe 31 august 2020 pesedeul si-a tras-o singur, urat de tot. Si bineinteles ca se vor gasi destui acari Paun in organizatie sa plateasca oalele sparte de incompetenta CEx si lipsa de coeziune in partid. Eh, da asta e alta poveste, are va incepe la alegerile locale si se va lasa cu bocete de jale la viitoarele parlamentare, unde pesedeul va boci mai tare ca o mireasa violata, ca s-au furat voturile ca la usa cortului… Poate atunci vor realiza ca nu mai sunt demult un partid, ci doar o sleahta de hiene cu interese diverse si polite de platit cu orice pret, chiar si cu cel al anihilarii partidului …

  3. @ Sunteți de părere și că împrumuturile publice și dobânzile la împrumuturi, făcute pentru finanțarea diverselor categorii de bugetari și a pensionarilor, împuținează șansele generațiilor mai tinere de a-și construi propriile proiecte economice și propriile afaceri profitabile, și datorită taxelor și impozitelor solicitate de guvernanți pentru achitarea împrumuturilor și a dobânzilor care scad eficiența afacerilor și posibilitățile de extindere și inovare, ?

  4. & Remarcați deci și că îndatorarea nu crează afaceri competitive în concurență cu firmele ce beneficiază de capitaluri proprii, ?

  5. @ Deci remarcați și că UE nu ar fi dat bani să se mărească pensiile cu câte a propus Olguța Vasilescu, a votat parlamentul și au cerut și Zegrean, Băsescu, CCR , ăia de la justiție, de la poliție , Mircea Pașcu și alții, ?
    Remarcați că și Olguța Vasilescu a propus mai mult la pensii și s-a și votat lege, însă se dă mai puțin decât s-a votat în parlament, ? În alte guvernări se zicea că se dau comisioane mari la ăia de au banii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger