AcasăPoliticaPSD face ALIANȚĂ cu PNL! Planul pus la cale pentru a rezolva...

PSD face ALIANȚĂ cu PNL! Planul pus la cale pentru a rezolva criza politică

marcel ciolacuPSD face ALIANȚĂ cu PNL! Planul pus la cale pentru a rezolva criza politică

Răsturnare totală de situație pe scena politică din România. PSD, PNL şi UDMR ar urma să formeze o nouă alianţă conjuncturală pentru a vota o altă dată la care să fie votată moţiunea de cenzură.

Surse politice, citate de Antena 3, susţin că planul este ca Guvernul să rămână în funcţie până pe 25 septembrie, astfel încât Florin Cîţu să câştige preşedinţia PNL la Congres.

Social-democrații vor participa, joi, la ședința Birourilor Permanente unde se decide un calendar al moțiunii de cenzură. După ce au lipsit de patru ori la ședințele BP-urilor, parlamentarii PSD asigură cvorumul pentru a-i ajuta liberali să blocheze dezbaterea moțiunii de cenzură până după congresul PNL din 25 septembrie. Mai exact, surse parlamentare susțin că PNL intenționează să propună data de 1 octombrie pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Votul PSD, decisiv

Printr-o alianţă de conjunctură, PSD ar putea forma o majoritate parlamentară alături de PNL şi UDMR în aşa fel încât Guvernul să rămână la Palatul Victoria până pe 25 septembrie ca Florin Cîţu să câştige preşedinţia PNL în faţa lui Ludovic Orban, au precizat surse politice citate de Antena3. Din acest motiv, data la care va fi votată moţiunea de cenzură reprezintă o miză importantă.

După negocieri dure, au fost făcute eforturi pentru ca Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane, să fie prezent la ședința Birourilor Permanente Reunite care va avea loc astăzi, la ora 10:00. Dacă Ganţ ar fi prezent la şedinţă şi ar vota alături de PNL şi UDMR ca moţiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, în această situaţie nu ar mai fi nevoie de PSD.

author avatar
Andreea Vlad
593 afisari

1 COMENTARIU

  1. Jocul PSD din aceste zile o sa-l coste alegerile din 2024. Sa-i spuna cineva si lui Ciolacu. Nu ca l-ar interesa, dar asa, ca chestie. El primeste „lumina” de la sistem, stim asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger