AcasăPoliticaPSD, decapitat printr-o scrisoare!

PSD, decapitat printr-o scrisoare!

Realizand ca este urmarit penal, Victor Ponta a renuntat, ieri seara in prime-time, la presedintia PSD. Nu inainte de a face apologia propriei guvernari marcata, in opinia lui, de crestere, relansare si dezvoltare economica.

Social-democratii, sfatuiti sa se pregateasca de alegeri anticipate

”Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum! Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia”, a anuntat Victor Ponta pe Facebook.

Bate vant de anticipate

Pana la anuntul lui Ponta, Liviu Dragnea le-a transmis social-democratilor ca pot merge linistiti la anticipate. Mai mult, coordonatorul politic al PSD i-a sfatuit pe colegii sai sa-si refaca fortele si sa se pregateasca pentru o toamna politica solicitanta. „Acest partid (PSD – n.r.) are capacitatea si forta interioara sa castige viitoarele alegeri, parlamentare si locale, parlamentare si la termen sau mai grabite eventual, pentru ca nu stie nimeni ce va fi la toamna. Va rog ca, dupa ce terminati aceste alegeri, in luna august sa va odihniti, sa va faceti concediile, pentru ca este posibil ca in septembrie sa avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra. (…) Parlamentul vine in toamna la lucru, asa cum stim cei de la PNL au spus ca vor pregati din nou o motiune de cenzura. Asta inseamna ca trebuie sa fim foarte atenti, si apti, si in putere, atat la nivel judetean, cat si national”, a spus Liviu Dragnea. Afirmatia i-a luat prin surprindere pe reprezentantii UNPR, acestia considerand ca este vorba despre  o noua sicana din partea lui Liviu Dragnea.  „Legat de mesajul cu anticipatele, am incercat sa-l descifrez printre randuri. Nu a fost acelasi mesaj din tara, am urmarit mesajele prin judete, in Telorman e singurul loc in care Liviu Dragnea a vorbit de anticipate, singura concluzie e ca poate Teleorman sa fie singurul judet in care sa fie alte alegeri decat in restul tarii. Vom avea alegeri la timp, nu se pot declansa anticipate. E greu de crezut sa fie in toamna anticipate”, a declarat vicepresedintele UNPR Valeriu Steriu. Incantati de idee s-au aratat liberalii, mai ales ca ei au venit cu aceasta propunere inca din primavara. „PNL isi doreste anticipate. Cu cat Romania scapa mai repede de Ponta, cu atat este mai bine”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, aratand insa ca sunt sanse slabe sa se ajunga la anticipate. „Constitutional, este dificil sa faci anticipate. Este putin probabil ca actualul Parlament sa respinga doua guverne dupa o demisie a lui Ponta”, a conchis Orban.

Geoana ii canta prohodul lui Ponta

Pe Victor Ponta nu-l mai prinde toamna la Palatul Victoria, sustine liderul PSRO, Mircea Geoana. Ce-i drept, tot Geoana a fost cel care a anuntat ca Ponta nu trece nici de Craciun si nici de Paste. De data aceasta insa, senatorul spune ca premierului nu mai are cum sa se salveze. „In mod evident, toamna acaesta nu-l va prinde pe Victor Ponta ca prim-ministru. Toata lumea incearca, cei care se afla in majoritate sa gaseasca o formula pentru a ramane la putere fara Victor Ponta , cei care-s in opozitie incearca sa gaseasca o formula sa vina dansii la putere”, a afirmat Geoana, mentionand ca dosarul penal este adevarata „suferinta” a premierului. „Ati auzit de legea gravitatiei? Ea functioneaza si in politica. De cand cu acuzatia de de coruptie, Ponta e incapacitat. Nu e in carje din punct de vedere fizic, e incapacitat din punct de vedere politic, el nu mai poate sa continue ca premier al Romaniei”, a conchis Mircea Geoana.

[poll id=”1043″]

author avatar
Adelina Ionicel
2.106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger