AcasăPoliticaPSD cere ministrului Energiei să nu închidă capacități de producție a energiei...

PSD cere ministrului Energiei să nu închidă capacități de producție a energiei pe bază de cărbune fără a pune ceva în loc

PSD cere ministrului Energiei să nu închidă capacități de producție a energiei pe bază de cărbune fără a pune ceva în loc

Social-democrații transmit un mesaj de ultim moment către PNL, în speță către ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu.

PSD-ul transmite, joi, că nu susține proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonizarea, inițiat de ministrul Popescu, „care propune închiderea unor capacități de producție pe cărbune până la finalul anului, asta în timp ce restul țărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face față crizei energetice”.

Social-democrații avertizează asupra riscurilor ce pot apărea într-un astfel de context. „Nu putem accepta ca sute de megawați să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacități de producție. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situația de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei și al populației, fapt care va provoca o criză economică și socială majoră”, susține PSD.

Ce vor de la Popescu: „Să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanții că putem pune altceva în loc”

Reprezentanții partidului condus de Marcel Ciolacu cer o ședință a Coaliției, în care ministrul Energiei să vină cu o foaie de parcurs predictibilă.

„PSD consideră că în actualul context România trebuie să rediscute termenele asumate prin PNRR privind închiderea producției pe bază de cărbune, mai ales că liderii Comisiei Europene au anunțat oficial că se poate renegocia întregul capitol referitor la energie din PNRR. De aceea, este nevoie de o reuniune a Coaliției, în care ministrul Energiei trebuie să vină cu o foaie de parcurs predictibilă și să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanții că putem pune altceva în loc. Până atunci, miniștrii PSD nu vor semna ordonanța de urgență privind decarbonizarea!

Precizăm că PSD susține orice demers care are ca scop protejarea mediului, cum sunt investițiile în panouri fotovoltaice, finanțate din bani europeni. Cu toate acestea, nu putem fi de acord cu scoaterea haotică din circuitul agricol a zeci de mii de hectare de teren sub pretextul montării de asemenea instalații. Trebuie găsite soluții de tip dual astfel încât terenurile agricole să poată fi cultivate în continuare. Altfel, producția agricolă a țării va fi grav afectată, iar rezultatul va fi unul singur: vom rămâne fără mâncare!

Altfel spus, vom fi „verzi”, dar de frig și de foame”, se menționează într-un comunicat al formațiunii conduse de Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
231 afisari

14 COMENTARII

  1. ROMANII AU AJUNS BATAIA DE JOC A ACESTOR DOBITOCI DOCTORI PLAGIATORI , FALSIFICATORILOR IN ACTE CIVILE SI A STERPULUI CELEBRULUI SSAS , BATJOCORA MODEL CEAUSIST , jos dictatura si cenzura IMPUSA DE UN PLAGIATOR SI UN FALSIFICATOR
    COJOCAREASA SI FALSIFICATORUL SASE CASE VANZATOR DE COPII SUNT SPUMA ROMANIEI
    SASUL IMPOSTOR SI STOARFA STERPII CE AU FACUT TARA DE RAS

    ZIARE.COM SITE-UL JEGURILOR PROPAGANDISTE LING IN COOR PUTERNIC CLASA POLITICA SI CONDUCATORUL SSUPREM SSAS

    ZIARE.COM RUSINEA SI DEZONOAREA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETII FUNCTIONALI CE LAUDA ZILNIC CU ODE SI OSANALE MARELE CONDUCATOR SSASS

  2. Ciolacu este un impostor, blat cu dulapul Werner, alt trădător de neam și țara, PSD este o arătare politica plina de incompetenți

  3. ce dur e psd-ul , i-a transmis un mesaj lui Virgil Popescu , extraordinar ! pune-te in genunchi t i g a ne !

  4. Ciolanus il invata pe Tiriplicul de Popescu sa gandeasca cu capul, nu cu ala dintre buci, cum face de obicei

  5. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare pnl, groparii sistemului energetic.

  6. Bai vergilica, bai tampitule barosan, inchide-le la romanasi curentul de tot, sa vedem care o sa dea din clanta !! Ha ha ha 🙂 Acum incepe distractia finala, din toamna, care nue gata, il luam cu lopata !! Si daca e si prost, ii dam si un cap in gura !! Ha ha ha 🙂 Bai popeskule, bai trantore ordinar, multumim pentru haosul total din micuta colonie esuata de la Bukale !!

  7. CIOLACULE AI DORMIT IN FRONT 6 LUNI !,IN 4 LUNI NU REPORNESTI MINTIA ,SI IN NOIEMBRIE INCEPE FRIGUL !.BATAIA DE JOC NU-I GUVERNARE ,ROMANII NU ASTEAPTA POMENI DE LA VOI DE LA GASTILE DE POPANDAI . ATI FOST LA GUVERNARE SI VOI SI PNL SI GOLANIMEA DIN PD SI ATI TOCAT AVEREA TARII 32 DE ANI ,ATI IMRUMUTAT 100 DE MILIARDE .
    AZI ATI DUS TARA IN SAPA DE LEMN ,FUG ROMANII DIN TARA DIN LIPSA LOCURILOR DE MUNCA , DE VIITORUL NEGRU PE CARE-L CROITI VOI SUB SLOGANUL „ASTA-I CERINTA UE ”
    ORCE TAMPENIE ESTE CERINTA UE !,DAR VOI CE SUNTETI ?:BATUTI IN CAP ! , ORBI !,TRADATORI ,SLUGILE CUI ??,DE O LUATI TOT RAZNA .
    VRETI SA UMPLETI TARA DE MINIREACTOARE !,ARTIMETICA AVETI HAMAR ?,VEZI PUTEREA UNUI MINIREACTOR -50-60 MW !,CA SA PRRODUCA CAT MINTIA CARE ATI OPRIT-O VA TREBUIE 50 DE REACTOARE !!!!!!!!!!!!!,NENOROCITI O TARA PENTRU PARANDARATURILE LUATE DE NISTE DERBEDEI ?,UNDE DRACUL VRETI SA AJUNGETI ?.

  8. Până și Agenția Internațională pentru Energie a recomandat utilizarea energiei pe bază de cărbune și a celei nucleare în locul celei produse prin gaz, în special în contextul tăierii gazelor de către ruși. Subnormalul ăsta de popăscu pe ce lume trăiește? Are plan cincinal de români decedați în urma frigului și foamei?

  9. vrajeala pentru prosti , alde hagi si alte nickuri , ciolacu este de acord cu popescu , dar prostii pun botul .

  10. bai ciolache,sholdovene pesedist, esti sluga acestui tradator de la energie.De fapt asta conduce nu voi. Schimba-l si du-l la bulau ptr nenorocirile pe care le face aceasta lichea poporului roman.Asta e in slujba altor natiuni. Simion trebuia sa-i puna streangul nu mana in gat acestui ticalos,tradator de tara si neam.Pe unde a lucrat asta in energetica tarii de l-ati pus sef la energie? Sa faca smenul hotilor de liberali!

  11. Iti spune unul care a dat viata marilor obiective energetice din aceasta tara si care, acum, ar fi facut foamea la voi daca nu pleca de la romanika. Mafiotii tai din guverne imi cereau fara jena spagi de masini mici si dolarei („sefu’ daca nu ai verzisori in geanta n-ai ce cauta la domn director”, imi spunea portarul prin portul Constanta) ca sa pot sa imi tin muncitorii in campia muncii. Pentru aceste motive lumea buna paraseste romanika. V=a durut si va doare undeva de natia romana pe care la fiece guvernare o inrobiti in datorii si-o duceti la saracie. Nu jndustrie, nu agricultura, nu cercetare,nu scoala,sanatate,sport.Taxe si biruri la greum locuri de munca doar la votaci prin primarii,institutii si guvern.I-ati inmultit ca paduchii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger