AcasăPoliticaPSD cere Avocatului Poporului să conteste la CCR o ”ordonanță odioasă” a...

PSD cere Avocatului Poporului să conteste la CCR o ”ordonanță odioasă” a Guvernului. Șir de critici

PSD cere Avocatului Poporului să conteste la CCR o ”ordonanță odioasă” a Guvernului. Șir de critici (foto: Facebook)

Social-democrații au reacționat dur pe tema recent adoptatei ordonanțe de urgență ce vizează metodele de intervenție în cazul urșilor.

Reprezentanții principalei formațiuni de opoziție vor ca OUG-ul să fie contestat la Curtea Constituțională, în acest sens adresând o solicitare către instituția condusă de Renate Weber.

”Voi sunteți problema, nu urșii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîțu lasă urșii – simbolul României, în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee!

PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanță odioasă a Guvernului!”, au transmis reprezentanții formațiunii politice, miercuri seară, pe 21 iulie, via Facebook.

PSD: Ursul nu merge la terasă, Cîțu!

Social-democrații readuc în discuție controversele iscate de uciderea ursului Arthur, caz îndelung discutat în spațiul public, în urmă cu aproximativ două luni. Și susțin că alții ar fi trebuit să fie pașii parcurși de Guvern, înaintea emiterii acestei ordonanțe. ”Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!

Înainte de a da practic drumul la împușcarea la liber a urșilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîțu! Și nici nu e pasionat de petreceri wow!

În schimb, voi le-ați tăiat pădurile și le-ați distrus habitatul! Nu ați alocat niciun ban pentru a fi hrăniți în pădure și nu ați protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice”, susțin reprezentanții PSD.

Criticile social-democraților la adresa actualei echipe guvernamentale nu s-au oprit aici. ”N-ați făcut nimic, dar acum dați liber la împușcat! Fără milă, fără remușcări și fără nicio jenă!

În contrapartidă, Cîțu și toți incompetenții săi din Guvern ar trebui de urgență relocați! Au făcut destul rău României!”, conchid social-democrații.

Cîțu: Această ordonanță este o măsură care vine pentru a rezolva o problemă pe termen scurt

La finele ședinței de guvern de miercuri, 21 iulie, premierul Florin Cîțu a anunțat că ”a fost aprobată o ordonanță de urgență cu privire la aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru specia de urs brun”.

Mai mult, șeful Executivului a mai făcut câteva precizări pe această temă, cu trimitere la Ministerul Mediului. ”Am transmis, în şedinţa de guvern, dincolo de acest act normativ, nevoia unei strategii prin care să controlăm populația de urși. Această ordonanță este o măsură care vine pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control a populației de urși pe termen lung”, a mai afirmat Cîțu.

Ministrul Mediului, anunț pe Facebook

Totodată, Tanczos Barna, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Mediului, a anunțat, miercuri, pe Facebook, adoptarea ordonanței de urgență cu privire la urși.

”Veste bună! Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reglementează măsurile de protecție împotriva urșilor.
📃 Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar.

Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.

✅ Sunt ferm convins că nu noi din București trebuie să decidem care este ursul de care se teme o localitate întreagă, ci tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

⏩ Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică”, a transmis ministrul Mediului, în 21 iulie.

266 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cineva, insereaza intr-un articol sau foloseste intr-o discutie, un cuvant – HABITAT- si continuarea este folosirea lui de toata suflarea pana la saturatie. Omul a atentat la habitatul ursilor… poate omul primordial, prin taierea a doi trei copaci sa-si faca adapostul sa-l fi enervat pe mos martin in asa hal incat sa-l atace azi pe apropitar si sa-i manance animalele. Ca doar nu vreti sa-mi spuneti ca OMUL „in nemernicia lui”(sic) nu i-a mai lasat loc de haladuiala si patrupedului. Slava Domnului, paduri inca mai avem destule si daca „protejatul” ar dori ar avea teren suficient pentru partide atletice cu hrana din dotare, dar transul prefera , in locul maratoanelor, raiduri mai selecte si mai facile prin habitatul (sa nu uitam cuvantul), oamenilor. Daca contestatarii masurilor, inclusiv „neauzitii”, pana azi ai PSD, ar fi avut curiozitatea sa schimbe canalele tv de pe posturile care toata ziua transmit meciul zilei in PNL, pe cele care mai transmit si documentare ar fi aflat, pe langa metodele folosite de locuitorii unui oras aflat aproape de pol, privind problema ursilor albi, cu traseu prin zona, cat si faptul ca unii (nu toti) , prefera traiul facil, la containere si unele ursoaice isi invata puii cu drumul spre aceste surse usoare de hrana, pui care la randul lor… si tot asa. Deci nu toti vin la containere in orase, dar care vin trebuie opriti de a lua contact cu oamenii, printr-o metoda sau alta. Contestarea unor masuri fara alte propuneri am putea-o numi vorba-n vant…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger