AcasăPolitica10 condiții pe care PSD le pune pentru a negocia un nou...

10 condiții pe care PSD le pune pentru a negocia un nou guvern

PSDPSD, cele zece condiții pentru a negocia un nou guvern

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, marți seara, cele 10 condiții puse de social-democrați pentru a participa la negocierile pentru un nou guvern.

Marcel Ciolacu s-a declarat mulţumit de rezultatul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, care a trecut marți, 5 octombrie, cu un rezultat istoric de 281 de voturi. „Am demonstrat încă o dată capacitatea PSD de a veni cu o moțiune de a răsturna Guvernul Cîţu. Această victorie este importantă pentru români. Nu puteam merge mai departe cu acest guvern cinic, care nu a avut capacitatea să gestioneze cele mai mari crize ale României, după al doilea Război Mondial, multe dintre ele provocate de ei.”, a declarat el la Antena 3.

Ce a decis PSD în privința consultărilor de la Cotroceni

Ciolacu a afirmat că la nivelul partidului nu s-a hotărât încă dacă PSD va merge la consultări la Cotroceni, menţionând că partidul pe care îl conduce ar trebui să participe la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis doar dacă acestea nu vor fi unele formale, aşa cum au fost în alte rânduri.

Preşedintele PSD a afirmat că dacă invitaţia preşedintelui va fi una formală, el le va recomanda colegilor săi ca PSD să nu se prezinte. În cazul în care această invitaţie nu va fi formală, PSD va merge cu un program de guvernare pentru susţinerea unui guvern de specialişti.

„Haideţi să vedem forma de invitaţie a preşedintelui. Dacă este una formală, ca şi data trecută, eu o să le recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu are rost să mergem la o mascaradă în care să ni se spună cât de gravă e situaţia. PSD a mâncat această pâine. Am venit şi ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban. Am văzut ce a urmat şi în ce dezastru am ajuns”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cele zece condiții ale PSD pentru guvernul de specialiști sunt:

  • 1. Plafonarea prețurilor la energie
  • 2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul lunii decembrie 2020
  • 3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul lunii decembrie 2020
  • 4. Aplicarea legii consumatorului vulnerabil. Adoptarea normelor metodologice simplificare + debirocratizare
  • 5. Creșterea alocațiilor pentru copii conform Legii 14/2020. Copiii între 2 și 18 ani au 214 lei alocație, iar o creștere de 40,2% ar însemna creștere la 300 de lei. Copiii între 0 și 2 ani și cei cu handicap au 427 de lei, iar o creștere cu 40,5% ar însemna o alocație de 600 de lei, de la 1 noiembrie
  • 6. Creșterea salariului minim. La 1 noiembrie salariul minim să fie 2.550 de lei general și 2.600 pentru studii superioare și la 1 ianuarie 2022: 2.740 salariul minim general și 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare
  • 7. Creșterea pensiilor conform Legii 127/2019. Punctul de pensie să crească de la 1.442 de lei în prezent la 1.600 de lei la 1 noiembrie, iar indemnizația socială minimă, de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei la 1 noiembrie;
  • 8. Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare + 1.500 de paturi ATI. Creșterea stocurilor de urgență. Atragerea de personal medical.
  • 9. Planul Național de Redresare și Reziliență. Adoptarea sistemului de implementare.
  • 10. Alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.
author avatar
Andreea Vlad
589 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai stau de conditii cand tars se scufunda si e la limita. Pres e asigurat de tine ca sta linistit pe scaun sa va faca cum vrea!!

  2. @ Bă, rolul politicianului este acela de „vaselină”, ”ulei de ungere” al sistemului, ? În alte vremuri conducătorilor politici din spațiul carpato-danubiano-pontic li se mai spunea și „Unsul Domnului”, ? Bă, care nu e bun de „soluție de gresare” a mecanismelor sistemului ce caută în politică. că scârție cam peste tot, ? Deci, politica nu este regina sistemului, e țesătoreasa, cusătoreasa, brutăreasa, spălătoreasa, etc., în sistemul public, aia de face sistemul să funcționeze fără zdruncinături, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger