AcasăPoliticaPSD, atac furibund la Guvernul PNL. Umilință pentru Orban și Iohannis!

PSD, atac furibund la Guvernul PNL. Umilință pentru Orban și Iohannis!

PSDPSD, atac la Iohannis și Orban în ziua cu două recorduri negative: ”Să fie alegeri, chiar de-ar pieri țara!”

Partidul Social Democrat a lansat, pe pagina de Facebook a formațiunii, un atac dur la adresa liberalilor. Social democrații susțin că România educată devine „România eșuată”, afirmând că este dramatic că într-o guvernare unde atât președintele, cât și ministrul Educației sunt profesori, „marele plan pentru redeschiderea școlilor să nu poată lua notă de trecere”.

„Puterea liberală condusă de un fost profesor și-a dat ieri corigența la Educație, arătând țării că nu știe nimic. România educată devine România eșuată! Iohannis a arătat ieri, tocmai în conferința de presă dedicată educației, ca un elev slab și nepregătit pentru examen care vrea să scape cu răspunsuri evazive. Obsesia sa cu spălatul pe mâini devine deja un tipar de gândire și de lucru: se spală pe mâini de orice răspundere și aruncă totul în cârca autorităților locale.

Este dramatic că într-o guvernare unde atât președintele, cât și ministrul Educației sunt profesori, marele plan pentru redeschiderea școlilor să nu poată lua notă de trecere. Tabletele școlare sunt doar pe hârtie, școala online este offline pentru sute de mii de copii, iar infrastructura de învățământ nu e pregătită pentru distanțarea minimă din normele sanitare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

„O țară guvernată de repetenți în administrație publică”

Social-democrații apreciază că președintele Klaus Iohannis și PNL au bifat alt consens național: elevii sunt nemulțumiți, părinții amenință cu instanța, profesorii sunt bulversați, iar primarii șocați.

„Așa arată România cu o lună înainte de deschiderea anului școlar – o țară guvernată de repetenți în administrație publică”, se mai arată în postarea PSD.

Trebuie amintit că ieri președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala se deschide pe 14 septembrie, după o discuție pe tema educației, care a durat mai bine de 2 ore, cu premierul Ludovic Orban și numeroși oficiali din Guvern. Șeful statului a prezentat 3 scenarii pentru deschiderea școlilor în contextul pandemiei de coronavirus:

  • Scenariul 1, denumit VERDE, presupune că este mai puţin de o persoană infectată la mia de locuitori înregistrată în ultimele două săptămâni. În acest caz, toţi elevii vin la cursuri.
  • Scenariul 2, denumit GALBEN, presupune că există între 1 şi 3 persoane infectate la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni. În acest caz o parte din elevi vin la cursuri, iar alţii vor participa la cele online.
  • Scenariul 3, denumit ROȘU, presupune că există mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori raportate în ultimele două săptămâni. În acest caz nu se vine la şcoală, iar cursurile se desfăşoară online.
author avatar
Andreea Vlad
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger