AcasăPoliticaPSD are o spaimă: oare pe ce va cheltui Guvernul avansul de...

PSD are o spaimă: oare pe ce va cheltui Guvernul avansul de 1,9 miliarde de euro din PNRR?

pnrrPSD are o spaimă: oare pe ce va cheltui Guvernul avansul de 1,9 miliarde de euro din PNRR?

Anul acesta vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară prin PNRR, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, precizând astfel că PSD „bate câmpii” când afirmă contrariul.

Anul ăsta va vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară din PNRR. PSD bate câmpii”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

Ministrul a explicat că PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană, urmând ca un Consiliu al Miniştrilor de Finanţe să aprobe proiectul şi „imediat după acel moment intră prefinanţarea în ţară din partea de granturi”.

Ştie Guvernul ce va face cu aceşti bani?

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, este sceptic în privinţa faptului că acest Guvern va şti cum să gestioneze această sumă.

România ar urma să primească circa 1,9 miliarde de euro, sub forma de granturi, drept avans de la Comisia Europeană pe PNRR. Prima întrebare legitimă este cât de pregătită este țara noastră să cheltuie acești bani?

A prezentat Guvernul vreun plan coerent cu privire la primele proiecte care vor fi finanțate?

NU! Ca de obicei, Guvernul va fi prins nepregătit și se va trezi în ceasul al 12-lea, ca și până acum, că nu va ști ce să facă cu miliardele care vor veni de la Bruxelles.

Am atras atenția încă de la început că fără o strategie clară, care să implice discuții cu toți actorii relevanți – parteneri sociali, patronate, mediul academic, și fără respectarea regulamentelor UE, vom înregistra întârzieri mari în finalizarea și aprobarea PNRR. Și, din păcate, am avut dreptate”, a spus Negrescu într-un editorail pentru Digi24.

România va pierde un an?

Potrivit PSD, România va pierde un an pentru contractarea proiectelor.

Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu!

Şi mai grav, întreg capitolul Energie – coordonat de liberalul Virgil Popescu – trebuie refăcut. Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii.

Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea – principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul – a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD.

Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de subminarea economiei naţionale!”, transmit social-democraţii.

author avatar
Andrei Ștefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger