AcasăPoliticaPSD anunță când va vota legea privind carantina și izolarea. Șeful Senatului:...

PSD anunță când va vota legea privind carantina și izolarea. Șeful Senatului: „Proiectul e un dezastru”

Robert Cazanciuc

Președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat, duminică, că proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantina şi izolarea va sta în Senat cât va fi nevoie.

Cazanciuc susține că proiectul va fi votat când va corespunde „nevoii românilor”, după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui, potrivit Agerpres. El crede că actul normativ, în actuala formă, este un dezastru, o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale și că lasă loc la abuzuri.

Proiectul de lege elaborat de Guvern este un dezastru, o sumă de încălcări repetate ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, care dacă s-ar adopta aşa cum a fost trimis am avea o lege în contradicţie nu numai cu legea fundamentală – Constituţia, dar şi cu practica CEDO şi a altor instanţe europene”, a declarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul partidului din care face parte.

L-a comparat pe Orban cu un elev care nu a învățat

După ce premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că „a ajuns la capătul răbdării”, pentru că Parlamentul nu dă vot final pe legea carantinării și izolării, Cazanciuc i-a reamintit că s-a lucrat până la ora 23.00 noaptea și până la 04.00 dimineața și îl compară pe Orban cu un elev care nu a învățat și dă vina pe profesori să a picat examenul de Bacalaureat.

„E ca și cum un elev care nu prea a învățat în liceu, nu prea știe să scrie, a dat Bacul acum și dă vina pe profesori sau pe Comisia de examinare că a picat examenul. Așa face Orban în momentul de față”, spune Cazanciuc.

„Îți trebuie foarte mult tupeu să vii în Parlament cu asemenea proiect”

Social-democratul Robert Cazanciuc crede că izolarea, carantina, spitalizarea, la care face referire legea, trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice, de boală, însă în proiectul elaborat de Guvernul Orban nu există nici o garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă „pentru un singur strănut”.

„Semnele sugestive, așa cum este formulat în proiectul Guvernului, nu reprezintă o dovadă clară, științifică. Să fie foarte clar: toată lumea este de acord că un bolnav contagios trebuie izolat, ajutat să nu răspândească boala. Dar modul în care se pune în practică această carantinare sau izolare face diferența dintre un regim democratic și unul dictatorial.

Îți trebuie foarte mult tupeu să vii în Parlament cu asemenea proiect, după care tot tu să țipi că nu este votat. Este a treia oară când Guvernul trimite Parlamentului în ultimul moment o lege foarte proastă, plină de greșeli și care lasă loc abuzurilor. Această lege trebuie să reglementeze nu numai în cazul pandemiei de acum, dar și în situații similare”, a mai spus Cazanciuc.

author avatar
Andreea Vlad
499 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce altceva puteau produce Liberalii ?
    Decat o Lege dezastru !
    Ei sunt un dezastru national ! Ciuma Galbena !

    • Probabil Dancila & Co ne-ar fi facut praf cu inteligeta nativa si legislatia promovata de Alta intrebare, Ponta, Tariceanu, Tudorel cel viclean si alte genii de felul actualului idiot var al Pontacului care e sefutul Senatului. Nu va e rusine gunoaielor de ce a-ti facut cu Tara asta, mai si comentati, nenorocitilor ?

  2. Nu am înțeles! De ce deputații au votat forma actuală a legii? Acolo nu erau și PeeeSeeeDeeeei în sală? Proiectul nu a fost studiat de către parlamentarii PSD, de juriștii din partid și apoi să se formuleze un punct de vedere? Ciolacu a condus dezbaterile, a supus la vot iar acum se miră că sunt mai multe aberații. Când a fost treaz? Când la votat sau după. Foarte bine că la Senat este studiat și corectat corespunzător. În altă ordine de idei, dacă Orban a ajuns la capătul răbdărilor, nu are decât să se arunce în gol, pardon, să-și dea demisia. Gafele guwernului condus de Klaus trebuiau prevenite. Conducerea oricărui domeniu nu se face pompieristic ci preventiv. Știai că urmează o nouă etapă a stării de alertă trebuia să iei măsuri din timp, să proiectezi și să elaborezi proiectul de act normativ de care aveai nevoie, să-l supui dezbaterii PARLAMENTULUI și să vii să-l susții. De ce nu s-a luat exemplu de la alții care au procedat așa? Dar Orban și analfabeții din guwern se ocupă cu campania electorală, inclusiv cu propaganda pe teren. Ce căutau piticii liberali în Parcul Copiilor de împărțeau măști? De unde erau acestea? Din cele care trebuiau distribuite celor nevoiași?

  3. PNL un mare dezastru ….sunt mai prostii si mai comunisti decit PSD….astia sunt PNL -ul ….deci cine a votat cu ei trebuie sa se dea cu capul de pereti !….Ei sunt un dezastru national !

  4. Am avut 3 reprize de interpretari molto vivacce , doua la simultan in pozitia capra la ora 16:55 si una mai relaxanta la ora 19,26 , arta cere sacrificii …..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger