AcasăPoliticaPSD, anunț legat de comasarea alegerilor. „Sunt discuții, dar nu cred că...”...

PSD, anunț legat de comasarea alegerilor. „Sunt discuții, dar nu cred că…” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat)

Liderul PSD dă de înțeles că nu susține eventualitatea comasării alegerilor de anul viitor, nici dacă ar fi constituțională o astfel de măsură.

Marcel Ciolacu spune că sunt discuții în acest sens și că e suficient timp pentru a se lua o decizie în această privință.

„Sunt discuţii, nu cred că se pot (comasa – n.r.), europarlamentarele este exclus să se comaseze cu ceva, pentru că sunt mult mai devreme. Părerea mea că alegerile locale nu pot fi comasate constituţional cu alegerile generale, vom vedea, vom avea discuţia în interiorul fiecărui partid”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă ar susţine comasarea alegerilor locale cu cele generale, liderul PSD a răspuns: „Nu, dar nu se poate constituţional”.

Săgeți la Gorghiu

Când moderatorul a completat spunând că liberala Alina Gorghiu – președintele interimar al Senatului – spune că se poate, Ciolacu a replicat scurt: „să le comaseze dânsa și să facă alegeri, eu n-am nicio problemă”.

„E o decizie pe care avem suficient timp să o luăm. Nu cred că e bine nici pentru democraţie, dacă e să fiu corect. E corect ca fiecare dintre noi să gândim ce-i mai bine pentru democraţie, nu numai ce trăim în timp real, ce urmează şi după deciziile pe care le luăm”, a completat liderul PSD.

Ciolacu a mai punctat că nu este adeptul comasării alegerilor nici dacă acest lucru ar fi constituţional, iar acest subiect nu reprezintă un moment critic pentru coaliţie. „N-a fost o condiție a coaliției comasarea alegerilor” – a declarat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger