AcasăPoliticaPSD acuză conducerea USR că face „scut în jurul penalilor”

PSD acuză conducerea USR că face „scut în jurul penalilor”

Social-democrații arată cu degetul în direcția conducerii Uniunii Salvați România (USR), susținând că, în loc să convoace de urgență forurile statutare ale partidului „pentru a-i exclude pe USR-iștii penali, așa cum cereau altor partide în situații similare”, președintele USR atacă DNA.

PSD condamnă dublul standard practicat fără rușine de conducerea USR, după ce mai mulți lideri marcanți ai acestui partid au devenit „penali cu acte în regulă”, potrivit propriei lor terminologii.

În loc să convoace de urgență forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iștii penali, așa cum cereau altor partide în situații similare, președintele USR calcă în picioare independența justiției cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz și a Direcției Naționale Anticorupție. Este un act grosolan de subminare a statului de drept și a instituțiilor din justiție și e cu atât mai grav cu cât cei anchetați sunt acuzați că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupție din România”, acuză PSD, într-un comunicat transmis vineri, 24 noiembrie.

PSD: „Conducerea USR face și de această dată scut în jurul penalilor”

Social-democrații susțin că, în ciuda reacțiilor venite până acum de la nivelul USR din cazul altor politicieni cercetați penal, de această dată din direcția partidului condus de către Cătălin Drulă nu se mai cere nicio „demisie de onoare”.

Nimic din ceea ce invocă USR în cazul altor politicieni cercetați penal nu se aplică în cazul penalilor din propriul partid. Nicio „demisie de onoare”, niciun îndemn către cei anchetați „să facă pasul în spate” până își „demonstrează nevinovăția” în instanță, nicio delimitare politică a partidului față de proprii penali!

Conducerea USR face și de această dată scut în jurul penalilor, la fel cum a procedat și în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand”, susțin cei de la PSD, în același comunicat.

Social-democrații nu uită să amintească nici de îndelung uzitatul slogan al celor de la USR – „Fără penali în funcții publice!”. Despre care cei de la PSD spun că se dovedește a fi doar o minciună politică. „Sloganul „Fără penali în funcții publice!” trâmbițat de USR în campaniile electorale devine astfel cea mai mare minciună politică și cel mai dezgustător act de trădare a electoratului. Rușine USR!”, mai transmit reprezentanții PSD în comunicatul de vineri.

Reacția vine după ce joi, 23 noiembrie, s-a aflat că DNA-ul cere sesizarea preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei foști demnitari, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID. Deși DNA-ul nu a transmis în comunicatul de presă numele acestora, s-a aflat că e voba despre fostul premier Florin Cîţu (PNL) şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu (USR) şi Ioana Mihăilă.

author avatar
Andrei Coman
288 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger