AcasăPoliticaPSD a votat noii miniștri ai Muncii și Familiei. "Mingea" e la...

PSD a votat noii miniștri ai Muncii și Familiei. „Mingea” e la Iohannis. Surpriză! Apare şi numele lui Paul Stănescu

paul_stanescu

Marcel Ciolacu le-a propus pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu, iar pentru Ministerul Familiei pe Natalia Intotero.

Acestea au fost votate în Consiliul Național al PSD, iar acum urmează ca Marcel Ciolacu să trimită propunerile către Palatul Cotroceni.

Paul Stănescu, în locul Gabrielei Firea

Social-democraţii au luat act de faptul că Gabriela Firea s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD București, iar interimatul va fi asigurat de către Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Voturile au fost luate într-o ședință extrem de scurtă. Au fost doar două nume propuse de premierul Marcel Ciolacu, și anume Simona Bucura Oprescu pentru Ministerul Muncii iar Natalia Intotero pentru Ministerul Familiei.

Ciolacu va trimite propunerile la Palatul Cotroceni pentru ca Președintele Klaus Iohannis să semneze decretele de numire în funcție pentru cei doi miniștri.

Cine este Simona Bucura Oprescu?

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020.

Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Cine este Natalia Intotero?

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD.

Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

author avatar
Andreea Vlad