AcasăPoliticaPSD a pârât Guvernul la tribunal! Social-democraţii cer imediat o anulare...

PSD a pârât Guvernul la tribunal! Social-democraţii cer imediat o anulare…

marcel ciolacuPSD a pârât Guvernul la tribunal! Social-democraţii cer imediat o anulare...

Vor social-democraţii să iasă în stradă, să protesteze? Aşa s-ar putea explica gestul lor.

PSD a depus luni la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în anulare împotriva prevederilor din hotărârile de Guvern 730/2021 şi 795/2021, prin care numărul participanţilor la mitingurile de protest sau orice alte demonstraţii în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane.

Acuză o dublă măsură

Partidul condus de Marcel Ciolacu îşi motivează solicitarea prin faptul că situaţia epidemiologică s-a „relaxat”, deci se poate protesta în număr mai mare decât 100 sau 500.

Aşadar, „este disproporţionată limitarea organizării de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 500 de persoane”, potrivit unui comunicat de presă al partidului”.

PSD-iştii vin cu date din campania de vaccinare

Faptul că, spre deosebire de mitinguri şi demonstraţii, în cazul evenimentelor culturale participarea este condiţionată de vaccinare sau test PCR nu justifică restrângerea dreptului la întrunire.

Chiar pe site-ul oficial al Guvernului României – vaccinare-covid.gov.ro – se menţionează că „datele despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate şi analizate în perioada următoare”, mai indică sursa citată.

author avatar
Andrei Ștefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger