AcasăPoliticaPSD a mai racolat un medic pentru alegerile parlamentare. Va deschide lista...

PSD a mai racolat un medic pentru alegerile parlamentare. Va deschide lista la Senat

alegeri parlamentarePSD a mai racolat un medic pentru alegerile parlamentare. Va deschide lista la Senat

Rectorul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş se află printre candidaţii PSD la alegerile parlamentare din decembrie. Leonard Azamfirei va deschide listele PSD la Senat, din Târgu Mureș.

Candidatura lui Azamfirei a fost anunțată, luni, de președintele PSD Marcel Ciolacu. De altfel, liderul social-democrat i-a greşit numele rectorului atunci când l-a prezentat şi i-a spus „Ambrozie Leonard”, transmite News.ro.

Este al treilea medic care va candida din partea PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie, după Alexandru Rafila, care va deschide lista pe Bucureşti la Camera Deputaţilor, și Adrian Streinu-Cercel, care va fi pe locul doi la Senat, tot în Bucureşti, după Gabriela Firea.

„Noi considerăm că lipsa cronică de specialişti în actualul Guvern este cea mai mare problemă a României şi a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Toate deciziile Guvernului nu au ţinut cont de părerile specialiştilor şi au fost luate numai prin prisma unui interes politic şi electoral. Scenariul roşu cu care se confruntă azi Bucureştiul dovedeşte acest lucru şi lipsa totală de soluţii, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii pandemiei.

Ne aflăm în faţa celei mai mari crize sanitare şi din punctul nostru de vedere şi a specialiştilor din PSD şi în faţa uneia dintre cele mai mari crize economice. Azi doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Ambrozie Leonard, rectorul facultăţii UMF din Târgu Mureş, un specialist atât ca rector, cât şi medic primar ATI. Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele şi a domnului Dîncu şi sper ca în viitorul Parlament să daţi culoare legislaţiei din domeniul medical şi al educaţiei”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD.

Leonard Azamfirei speră să aducă un nou suflu social-democrației

La rândul său, rectorul UMF Târgu Mureș Leonard Azamfirei a precizat că speră ca expertiza sa în domeniul educaţiei şi sănătăţii să aducă un nou suflu social-democraţiei. „Am răspuns acestei invitaţii pentru că am văzut o dorinţă de schimbare prin oameni noi, prin voci noi. Social-democraţia e un lucru care trebuie să aducă bunăstare oamenilor şi unde dacă nu în zona de învăţământ şi sănătate nu este mai apropiat de social-democraţiei.

Statul trebuie să fie deasupra politicii de partid. Misiunea mea ca viitor parlamentar e una pe care o leg de Parlamentul României şi în plan ulterior şi de partidul la care am aderat. Mă simt confortabil având această libertate de gândire şi exprimare şi cred că expertiza pe care o aduc eu, alături de alţii, poate să dea un nou suflu social-democraţiei în România”, a afirmat Leonard Azamfirei.

Leonard Azamfirei are profesia de medic primar ATI și în prezent exercită al treilea mandat de rector al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureș, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
212 afisari

3 COMENTARII

  1. S-a dovedit castigatoare nominalizarea persoanelor cu notorietate, chiar daca nu apartin partidului. Vezi primarul „liberal” al Sibiului, si clantaul „jurnalist” Bogdan.

  2. @ Oare Străinu-Cercel o mai scrie și altceva prin rețete decât spălatul pe mâini, în nas, în urechi, chestii pe care le recomandă în mod frecvent în vremuri de epidemie, ? Deci, probabil că prezența dumnealui ca medic practicant cu normă întreagă nu ar fi chiar de neînlocuit dacă ar ajunge în parlament, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger