AcasăPoliticaPSD A DETONAT NUCLEARA LA PALATUL PARLAMENTULUI! Ce au decis social-democrații, mutare...

PSD A DETONAT NUCLEARA LA PALATUL PARLAMENTULUI! Ce au decis social-democrații, mutare de șah-mat!

psdPSD A DETONAT NUCLEARA LA PALATUL PARLAMENTULUI! Ce au decis social-democrații, mutare de șah-mat!

PSD s-a răzgândit, nu mai votează alături de PNL și UDMR. Planul pregătit de social-democrați pentru a-l menține pe Florin Cîțu la Palatul Victoria a căzut înainte de plenul reunit al Parlamentului.

Calendarul moțiunii de cenzură va fi stabilit în ședința Birourilor Permanente, iar de la ora 16.00 va fi citită moțiunea. Surse parlamentare susțin că PNL intenționează să propună data de 1 octombrie pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Liberalii se bazau pe parlamentarii PSD pentru a asigura cvorumul în ședința Birourilor Permanente, punând astfel umărul la planul lui Cîțu de a bloca dezbaterea moțiunii de cenzură până după congresul PNL din 25 septembrie.

PSD face un pas înapoi

Dar PSD nu mai este de acord să susțină propunerea ca votul pe marginea moțiunii de cenzură să fie dat pe 1 octombrie. Asta și după ședința celor din Partidul Național Liberal, pentru că acolo nu a existat un consens în privința acestei strategii. Surse din conducerea PSD spun că Partidul Social Democrat va aștepta decizia Curții Constituționale cu privire la sesizarea formulată de premierul Florin Cîțu privind un posibil conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern.

„Din acest moment, Guvernul este condus de PNL, iar parlamentul condus de PNL și USR. deci este un conflict în interiorul acestei coaliții. Constituția trebuie respectată. Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților și conducerea Senatului nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia decizie în BPR.”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul social-democraților.

„Toți membrii PSD vor fi prezenți la ședința de plen reunit. E normal să apărăm statul de drept și CCR. Am apărat azi Constituția, care spune că moțiunea de cenzură trebuie citită în maximum 5 zile după inițiere. De ce nu a informat Ludovic Orban guvernul despre moțiune imediat după depunere? Nu PSD trebuie să arbitreze lupta lor internă, au toate funcțiile din statul român. PSD va vota orice moțiune de cenzură, dacă va ajunge la vot.”, a adăugat acesta.

Termenul dat de Curtea Constituțională privind pronunțarea pe această decizie este de 15 septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
1.927 afisari

3 COMENTARII

  1. Andreea Vlad foloseste expresia ” sah – mat ” iar ea habar nu are cu ce se manînca şahul. Daca i-l pui in față te intreaba unde sînt zarurile. :))))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger