AcasăPoliticaPSD a desfiinţat Guvernul din cauza "eşecului" cu Planul Naţional de Redresare...

PSD a desfiinţat Guvernul din cauza „eşecului” cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

marcel ciolacu PSD a desfiinţat Guvernul din cauza "eşecului" cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Marcel Ciolacu a criticat în termeni duri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, afirmând că ministrul Cristian Ghinea ”a stat două ore cu oficialii europeni” și ar fi interzis prin ”secret de serviciu” să se vorbească despre ”acest eșec”.

Președintele Klaus Iohannis s-a ocupat îndeaproape de acest subiect, despre care a făcut şi precizări, în ultimele zile.

Klaus Iohannis a explicat elaborarea PNRR

Şeful statului a explicat că s-a lucrat „intens și sub mare presiune” pentru elaborarea PNRR, așa cum s-a întâmplat în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a spus că era de așteptat să apară „dificultăți” în conturarea planurilor și a identificat două dintre acestea: „Este o noutate pentru toată lumea, nu a mai existat așa ceva.

Dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar, în același timp, dificultatea doi: într-o perioadă foarte scurtă, foarte limitată de timp. Avem doar câțiva ani la dispoziție”, a spus Iohannis.

Ciolacu: „Guvernul Cîţu a eşuat lamentabil”

Oricât s-ar chinui Iohannis să ascundă adevărul, un lucru este cert: Guvernul Cîțu a eșuat lamentabil în gestionarea banilor europeni din incompetență și îngâmfare!

Lipsa de viziune și reforme, dar mai ales împărțirea banilor pe criterii politice au dus la respingerea pentru a treia oară de către CE a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Coaliția Haosului trebuie să renunțe urgent la interesele de partid și să discute public acest plan cu partenerii sociali, societatea civilă și partidele politice.

Este singura soluție pentru ca România să nu rateze iremediabil accesarea fondurilor destinate depășirii crizei!”, au postat social-democraţii pe Facebook.

 

author avatar
Andrei Ștefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger