AcasăPoliticaProtestele transportatorilor au degenerat! Un luptător SIAS a scos arma în mulţime....

Protestele transportatorilor au degenerat! Un luptător SIAS a scos arma în mulţime. Anunţul lui Grindeanu după 4 ore de negocieri

Sorin Grindeanu a spus, la finalul întâlnirii avute cu protestatarii, că a semnat o minută împreună cu reprezentanţii acestora şi a adăugat că sunt lucruri pe care le poate face şi pentru acestea s-a angajat.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că lucrurile care au fost asumate pot fi duse la bun sfârşit.

Cum s-au înţeles Ministerul Transporturilor şi transportatorii

În urma discuţiilor cu ministrul Grindeanu, s-au stabilit următoarele şase puncte care, din perspectiva MTI, pot fi implementate, în termen de 30 de zile:

  1. Stabilirea unor culoare dedicate la frontiere și în Portul Constanța care să permită doar tranzitarea autocamioanelor din statele membre ale Uniunii Europene (cele din afara UE vor trece pe un flux separat);
  2. Reglementarea aplicării amenzii pentru lipsa rovinietei, în cazul în care timpii petrecuți în așteptare pentru trecerea frontierei depășesc valabilitatea rovinietei pentru ziua respectivă;
  3. Stabilirea unor limite, în conformitate cu legislația europeană și din alte state membre ale UE, privind toleranțele pentru depășirea greutății camioanelor la maximum 5%;
  4. Stabilirea unor limite, în perioada campaniilor agricole, pentru autocamioanele care transportă cereale colectate din câmp către zonele de depozitare (distanțele se mențin în limita de 70 km, conform legii, iar tonajele pot fi depășite cu maximum 10%- raportat la tonajele legal premise);
  5. Obligativitatea expeditorilor de a prezenta la licențiere o asigurare de risc financiar sau orice altă formă de garanție bancară, în limita căreia se poate încheia tranzacția;
  6. Identificarea unei soluții privind sancționarea doar a furnizor și a destinatarului în cazul depășirii încărcării camioanelor.

Un luptător SIAS a scos arma

Până la rezultatele negocierilor de mai sus, protestele au degenerat la Constanţa. În zona înspre Ovidiu un luptător de la SIAS a scos mitraliera în mijlocul oamenilor. În mijlocul scandalului unul din luptători a fost surprins când scoate arma şi o pune pe capota unei maşini.

Reacția IPJ Constanța:

„În seara de 13 ianuarie a.c în timpul protestului transportatorilor din municipiul Constanţa unul dintre participanții la trafic nu a respectat dispozițiile poliţiştilor aflați în dispozitiv şi s-a îndreptat cu autoturismul către participanții la acțiunea de protest precum şi către efectivele e dispozitivul de ordine şi siguranţă publică.

În acest context un luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi la adresa protestatarilor, s-a poziționat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă şi a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului.

Menționăm că este vorba despre o armă de vânătoare cu muniție neletală”.

author avatar
Andrei Ștefan
682 afisari

16 COMENTARII

  1. Protestele au degenerat sau idiotul cu mitraliera . obiceiul politistilor in special dar si al jandarmilor este de a-si arata muschii si apoi sa rezolve un eventual conflict . in occident este invers .

  2. Arma era desigur pentru vanat caprioare, nu pentru vanat oameni 🤣
    Si sigur avea munitie neletala 😂

  3. Cum face-ți din țînțar armăsar; o fi-ngenunchiat să-și lege șierturile.
    Oricum , treaba e cam prea sponană, organizată, și, ce-i mai ciudat, dat: 13! Dacă-i pornintă de jos în sus, felicitări!, deși nu prea cred.

  4. ,,comentariu,, I.P.J. ? PE CINE MAI MIRA ASEMENEA P R O S I E A MILITIENILOR ?VETI INCERCA PE PIELEA VOASTRA PUSCA ! CILACU,CIUCA,GRINDEANU,BODE si ale pramatii vor DA SOCOTEALA!

  5. ,,comentariu,, I.P.J. ? PE CINE MAI MIRA ASEMENEA P R O S I E A MILITIENILOR ?VETI INCERCA PE PIELEA VOASTRA PUSCA ! CILACU,CIUCA,GRINDEANU,BODE si ale pramatii vor DA SOCOTEALA!

  6. Omuletul verde, Medvedev, le-a spus nemtilor ca vor vedea un maidan din Germania din cauza fermierilor.

  7. Fsn(psd pnl udmr și minoritari) vor să repete 1907-atunci tradatorii de neam au tras cu tunurile in țăranii disperați. Sunt curios cand fsn va scoate teroriști de la naftalină iliesciană?

    • Nu trebuie sa-i scoata !
      Ei misuna pe toate partile ca sa culeaga informatii pentru ”conducerea statului”.
      Daca va fi nevoie pot primi ordin sa treaca la interpretarea rolului din 1989.
      Ce nu-i clar !
      Nu uitati ca tatal bulibasei din Buzau e OFITER DE AVIATIE DE LA BOBOCU.
      Cine era de la Bobocu in 1989 ?!

  8. Ce tari sunt gaborii cand sunt imbracati ca testoasele, inarmati cu arme de foc si sunt in gashca… Ia sa fi venit melteanul in civil, sa vezi cum ii tremura izmenele de pe el la prima adiere de vant.

  9. MAI STEFANE ,NU ICERCA SA ACOPERI O TAMPENIE !, INDIVIDUL ESTE CU UNIFORMA MILITARA !,ARE UN REGULAMENT STRICT MILITAR !,CINE I-A PERMIS SA VINA CU O ARMA
    „PERSONALA ASA CUM PRETINZI TU „!!! LA O ACTIUNE OFICIALA COMANDATA DE PREFECTURA CONSTANTA ?.
    ASTA ESTE O INCALCARE GRAVA A DISCIPLINEI MILITARE !,INDIVIDUL TREBUIE DEFERIT PARCHETULUI MILITAR SI CONDAMNAT PENTRU PORT ARMA LETALA ,INSTIGARE LA OMOR !.
    DISCIPLINA LA NIVELUL ORGANELOR DE FORTA ESTE SUB ORCE LIMITA SI ASTA PENTRU CA IN SITUATII SIMILARE JUSTITIA A MUSAMALIZAT TOATE CAZURILE PENALE SAVARSITE DE CADRELE DE POLITIE SI JANDARMERIE.

  10. Are dreptate colegul.de pagina care spune :
    „Rammstein spune:
    14 IAN. 2024 LA 19:38
    Unde-i Iohannis Africanu’…?…Acum era timpul să intervină în aplanarea conflictului, să-și aroge conform constituției dreptul de mediator intre protestatari și guvernanți!…
    Acum să vă spun ceva, boul face jocul PNL-ului!…nu vedeți că niciun golan din PNL nu iese la interval?…
    Parcă erau și ei la guvernare…”
    De menționat că Protestele trebuie făcute în special la mercenarul vânzător de tara iohanis la Cotroceni pentru că acesta hotărăște /dictează tot ce se guvernează in tara servind, după cum se vede ,interesele stăpânilor săi occidentali , ceilalți în frunte cu premierul sunt marionete ce executa ordinele acestuia care este susținut de cei cărora le plătește(din banii românilor) salarii și pensii speciale

  11. Pe scurt, ca să îmi folosesc numai rațiunea, este complet inacceptabilă afișarea armamentului din dotare! Chiar dacă mitraliera avea muniție neletală. Auzi-i Doamne, muniția neletală era vizibilă așa? Trebuia să se vadă cu ochiul liber, adică.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger