AcasăPoliticaProstia care acoperă scandalul

Prostia care acoperă scandalul

Ce atâta burzuluială cu justiția și cu schimbările pe care vrea să le facă? Vrea și ea să zvârle peste gard Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și nu poate. S-au repezit toți asupra ei, asupra ministrului și a conclavului de apărători, taman când era să-i iasă figura. Și nu este singura tăvălită.

Nu poate să facă puterea o mișcare că gata, sare lumea. Sare opoziția, sare aliații ei, sar comentatorii care mai deștepți, care mai puțin deștepți. Când se lasă seara, năvălesc analiștii la televiziuni și iau la bani mărunți prestația politică. A vrut puterea să-și facă o bucurie și să o dea afară pe Renate Weber, Avocatul Poporului. Abia a revocat-o că a și început iureșul. Că nu e legal, că nu e constituțional, că nu există motive. Credeți că puterea nu știa? Ba da, dar a zis că o dă afară, trecea timpul și nu se întâmpla nimic. Dă-i cu sesizări, dă-i cu una cu alta, dă-i și cu noul ales pentru funcție. S-au încins spiritele de zbârnâia coaliția de dreapta și toți așteptam scandalul. Nu a mai fost, sau nu a fost pe cât mizam. Altceva i-a luat locul.

S-au făcut numirile pentru TVR și Radio. Altă distracție cu scandal căruia i s-a pus perna pe gură. Tocmai când devenea interesant să afli cum o ziaristă evaluată după numărul de like-uri va conduce televiziunea publică uite cum moare și scandalul ăsta. PNL tocmai își începea apărarea și pleda pentru cauza amatoarei de funcție, când a amuțit brusc. S-a întâmplat ceva și mai tare și trebuia prezentat publicului de ageamii.

S-a stins și gâlceava cu Ghinea, care a dispărut din peisaj. PNRR încă există, tot așa, plutind între amatorism și minciună, dar nu mai interesează pe nimeni din moment ce a apărut pe piață un fonfleu de zile mari. Ba chiar două. Unul cu adresa care nu mai trebuie înscrisă în cartea de identitate, și altul cu autoerotismul timpuriu. Chestia aia cu mânuța, cu mângâiatul de unul singur, ca să înțeleagă și repetenții la sex despre ce este vorba. Când e vorba de plăcere și bucurie, pe cine mai interesează Ghinea, Iohannis, Cîțu și vrăjeala cu fondurile europene? Iar v-au păcălit, nu-i așa?

author avatar
Valentin Boeru
691 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger