AcasăPoliticaPromisiunea făcută de premierul Ciolacu. Câți kilometri de autostradă şi drum expres...

Promisiunea făcută de premierul Ciolacu. Câți kilometri de autostradă şi drum expres vor fi finalizați anul viitor – VIDEO

sursa foto: gov.ro

După ce a fost prezent, miercuri, la semnarea ultimului contract de lucrări pentru Lotul 3 din tronsonul Ploieşti – Buzău al Autostrăzii A7 (Autostrada Moldovei), premierul Marcel Ciolacu a anunțat că anul viitor – așadar în 2024 – vor finalizaţi aproape 250 de kilometri de autostradă şi drum expres.

Aflat, miercuri, 22 noiembrie, la Buzău, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Ciolacu a anunțat că toată Autostrada Moldovei este prinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Anul acesta, domnul Grindeanu şi echipa sa vor mai semna încă aproape 60 de km de autostradă şi vor da în folosinţă 100 de km de autostradă şi drum expres. De foarte mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru în România. Mă bucur că am reuşit să deblocăm infrastructura mare.

Toată Autostrada Moldovei este prinsă în PNRR, este din fonduri europene, ca să înţelegem adevărata importanţă a PNRR-ului şi, din cifrele pe care le am eu, dar sigur domnul ministru Grindeanu să detalieze, anul viitor o să finalizăm aproape 250 km de autostradă şi de drum expres”, a spus Ciolacu.

„Mult-promisa autostradă a Moldovei”

Încă de la începutul declarațiilor sale, premierul a amintit că a fost prezent, anul trecut, tot la Buzău, alături de ministrul Grindeanu, șeful de la Ministerul Transporturilor, cu ocazia semnării contractului pentru primul lot din Autostrada Moldovei (A7).

„Împreună cu domnul ministru Sorin Grindeanu şi cu echipa de la CNAIR, domnul director Pistol, acum un an şi ceva am fost tot la Buzău şi am semnat primul lot din cele 13 loturi care constituie Autostrada A7, de fapt Autostrada Moldovei, mult-promisa autostradă a Moldovei de 30 şi ceva de ani. Echipa coordonată de către ministrul Sorin Grindeanu a reuşit nu numai să deblocheze absolut toate licitaţiile şi să le încheie, astăzi, în ceea ce priveşte ultimul lot, dar a reuşit ca toate să fie în derulare şi în execuţie în acest moment.

Din informaţiile mele, parcă doar la lotul 2 este o anumită întârziere, unde unul dintre participanţi a şi anunţat că va încerca să recupereze decalajul. În rest, pe toate loturile, constructorii implicaţi sunt în termenele asumate şi chiar le-au depăşit”, a afirmat Ciolacu în fața presei, în 22 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman