AcasăPoliticaGuvernul Orban a terminat de redactat Planul de Relansare Economică. Promisiuni SF...

Guvernul Orban a terminat de redactat Planul de Relansare Economică. Promisiuni SF făcute de liberali! Document-bombă!

relansare economica

Guvernul prezintă miercuri Planul Național de Investiții și Relansare Economică, în prezența șefului statului. Conform documentului, Executivul își propune să schimbe modelul de dezvoltare bazat pe consum, într-un model de creștere economică bazat pe investiții, digitalizare și stimularea capitalului autohton.

Documentul prevede mai multe măsuri pentru sprijinul IMM-urilor, granturi și fonduri nerambursabile, scheme de garantare, înființarea unei Bănci Naționale de Dezvoltare ca instituție de credit pentru proiecte de investiții și înființarea Fondului Român de Dezvoltare.

Sunt prevăzute și măsuri de protecție socială, printre care vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă, vouchere pentru copiii care provin din familii cu venituri mici și pachete pentru persoanele vulnerabile.

Guvernul promite investiții importante în infrastructură

Obiectivul noului model de dezvoltare economică promovat de Guvern este realizarea convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media Uniunii Europene, în următorii 5 ani.

În același document, Guvernul promite realizarea până în 2027 a trei spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres până în 2030, construcția metroului din Cluj și finalizarea liniei de metrou care face legătura cu Aeroportul Otopeni.

Cele mai importante măsuri promise de guvern

  • Granturi pentru dezvoltarea IMM-urilor prin finanțarea investițiilor mari în creșterea productivității prin Programul Operațional Regional: Grant: 2.000.000 – 6.000.000 euro; Buget(alocare inițială și supracontractare): 550 mil. euro.
  • Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor: Valoare grant: 30.000 euro/proiect până la 100.000 euro/ proiect; Cheltuieli: echipamente IT, automatizarea echipamentelor industriale, automatizarea fluxurilor tehnologice; Buget: 150 mil. euro
  • Granturi de finanțare pentru antreprenoriat rural. Obiectiv: sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro.
  • Înființarea Fondului Român de Investiții (FRI) pentru finanțarea unor investiții în domenii de interes strategic – Înființarea unui fond de investiții de stat pentru finanțarea unor activități precum private equity (fonduri de investiții sub formă de participare la capitalul social al unor societăți comerciale), venture capital (fonduri de investiții în societăți comerciale nou sau de curând înființate), agenție de promovare a investițiilor, proiecte educaționale pentru antreprenori etc. Capitalizare inițială: 300 mil. euro.
  • Sprijin pentru program flexibil de muncă – Guvernul va asigura plata unei indemnizații în valoare de 75% din diferența dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului și salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puțin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanțarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE.
  • Vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă – Vouchere pentru mese calde acordate persoanelor în vârstă de peste 75 de ani care au venituri sub venitul minim garantat. Beneficiari: 250.000 persoane. Buget alocat: 100 mil. euro
  • Finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră aflate în implementare – 407,3 Km de autostrăzi și drumuri expres. Cost estimat: 4,3 miliarde euro.
  • Investiții în cca. 3.000 km de cale ferată, în perioada 2020 – 2030, cu un cost estimat de aproximativ 18 miliarde euro

Descoperă AICI măsurile propuse de Guvern în Planul de Relansare Economică.

author avatar
Andreea Vlad
231 afisari

5 COMENTARII

  1. Cu 20 de minute inaintea acestui articol a aparut in Adevarul .ro , astazi , 01 iulie 2020 , ora 10:39 , articolul scris de Elena Deacu : ” PLANUL URIAS DE RELANSARE ECONOMICA : MASURI PENTRU ANGAJATI SI COMPANII , MII DE KILOMETRI DE AUTOSTRADA , INVESTITII IN ENERGIE , IRIGATII , SCOLI , SPITALE ”. PNL E PUS PE TREABA SI LUCREAZA LA TURATIE MAXIMA . PSD =PROMISIUNI DESARTE SI MINCIUNI , PNL = FAPTE ! Priviti ce se intampla pe drumul expres Pitesti -Craiova unde a disparut si biata borna pusa de Dragnea …..Asta vor romanii , FELICITARI PNL , DREPT LA TINTA !

  2. Domnisoara Andreea , pentru cei care fac propaganda PSD este posibil sa para SF , nu confundati marfa cu ambalajul si seriozitatea cu diletantismul pesedistilor procupati sa-si umfle buzunarele si sa-si rotujeasca conturile . Liberalii , daca indeplinesc macar 60 % din ce si-au propus , au asigurati cel putin inca 10 ani de guvernare , electoratul e satul pana-n gat de minciunile ciumei rosii . Cate scenarii SF sunt indeplinite astazi in lume si considerate banalitati , de unde atata defetism ?

  3. Stadiul autostrazii Sibiu-Pitesti : Pe lotul 1 Sibiu-Boita s-a dat drumul lucrarilor =13,17 km . Sectiunile 2 si 3 vor avea opt tuneluri , numeroase viaducte si poduri pe Valea Oltului , lotul 4 contine un tunel-premiera de 1,35 km pe dealul Momaia si circa 10 km de la Curtea de Arges la Tigveni , lotul 5 se deschide anul acesta pe o parte din cei 30 km Pitesti-Curtea de Arges fiind alocati 350 milioane de euro . Daca se vrea , SE POATE !

  4. Numa promisiuni electorale, bai astia numai la alegeri se gandesc, de popor, li se rupe lor de romani

  5. Ce frumos program are PDNL…La fel ca ROMANIA educata a sasului,prin care se lauda,ranjesc la noi si….dati-ne voturi ca apoi ramane cum am stabilit!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger