AcasăPoliticaProgramul de fertilizare in vitro, introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru...

Programul de fertilizare in vitro, introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”/ Firea anunță când se vor face primele decontări

Programul de fertilizare in vitro, introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”/ Firea anunță când se vor face primele decontări (sursa foto: facebook/Gabriela Firea)

Vin vești de la ministrul Familiei din Cabinetul condus de către Nicolae Ciucă.   

După ce liderii Coaliției de guvernare au prezentat luni seara pachetul de măsuri economico-sociale „Sprijin pentru România” (VEZI AICI), ministrul Familiei din Executivul Ciucă, social-democrata Gabriela Firea, a venit în dimineața zilei de marți, 12 aprilie, cu precizări despre programul de fertilizare in vitro, introdus în acest plan de măsuri. Inclusiv cu cifre.

„România trece printr-o criză demografică fără precedent – anul trecut s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol! Multe familii se tem să mai aducă pe lume copii din motive pur economice, gândindu-se dacă le vor putea asigura viitorul. Avem la Ministerul Familiei proiecte care vor mai ușura viața de zi cu zi.

Trebuie, însă, să ajutam și familiile care-și doresc copii, dar nu-i pot avea din motive medicale. 1 din 5 familii se confruntă cu infertilitatea – o problemă foarte serioasă, nu un moft!”, a anunțat Firea, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: 5000 de proceduri vor fi gratuite doar în 2022

Ministrul PSD al Familiei a ales să menționeze că se bucură că programul de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”.

În următoarele două-trei luni, facem primele decontări, iar cuplurile cu astfel de probleme încep procedurile! 5000 de proceduri vor fi gratuite doar în 2022. Venim, astfel, în sprijinul familiilor care nu-și permit aceste proceduri foarte costisitoare. Sute de familii s-au împrumutat și îndatorat pe mulți ani pentru a-și putea vedea visul cu ochii, acela de a avea un copil.

Vom aplica la nivel național un proiect de interes din mandatul meu de primar general. Extinderea acestui program la nivel național – FIV “O șansă pentru cuplurile infertile” – este un proiect mult așteptat, pentru care ne-au scris deja sute de români. În București, s-au născut 556 de copii după 1.000 de astfel de proceduri”, a mai transmis Firea.

Ministrul Familiei: „Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei”

În acest context, social-democrata a mai precizat că „pachetul legislativ care să reglementeze noua propunere pentru procedura de fertilizare in vitro” este deja pe circuitul de avizare. Și că va realizat în comun de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – în fruntea căruia se află Firea – și Ministerul Sănătății – condus de către Alexandru Rafila.

„Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei.

Condițiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani. Până acum se făceau deconturi pentru doamne de până la 40 de ani.

S-a eliminat, de asemenea, acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală care putea fi restrictivă pentru multe paciente.

De asemenea, nu sunt condiționate procedurile în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală”, a precizat, totodată, Gabriela Firea.

Social-democrata a mai anunțat că proiectul va ajunge „în foarte scurt timp” pe masa Guvernului, pentru aprobare.

170 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu mai pot ei de grija noastră!
    Mai degrabă e vorba de experimente genetice, franchenștain, se vede, subvenționate din buzunarul nostru, de la buget.

    • @Buș
      e vorba de niste clinici care vor sa faca o multime de bani,se de parandaratul,vor sa pape niste mafioti de hipocrati bani
      cat despre tanti asta moldoveanca rea de musca a fost o viata intreaga,acum la menopauza se pare ca nu se poate obisnui cu ideea de uscaciune sau absenta libidoului

      • Banii se fură din orice. Uni cred că pot să devină nemuritori. Cred că de aceea le trebuie ovule și placemte. Rău o să-i bată Dumnezeu!
        Cum se gândesc unii oameni că e mai propice să apară viață într-o eprubetă decît în trupul unei femei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger