AcasăPoliticaProfeția fostului premier. Orban: „PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi...

Profeția fostului premier. Orban: „PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie”

ludovic orbanCe pedepse au primit protestatarii AUR care l-au agresat pe Ludovic Orban. Jandarmii au identificat patru bătăuși

Fostul prim-ministru și ex-președinte al Partidului Național Liberal, actualmente lider al partidului Forța Dreptei e de părere că PSD-ul ar putea câștiga viitoarele alegeri prezidențiale într-o singură situație. Următorul scrutin pentru cea mai înaltă funcție în stat va avea loc în 2024.

Ludovic Orban pare decis să intre în cursa pentru Cotroceni, la următoarele alegeri prezidențiale. Într-un comentariu făcut într-o emisiune TV, actualul lider al Forței Dreptei și-a spus părerea despre șansele pe care le-ar avea PSD-ul să câștige scrutinul prezidențial.

PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie, dacă în turul doi se va confrunta cu un candidat nationalist extremist care să nu poată fi votat de electoratul decent, educat, de centru dreapta”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, citat de news.ro.

Orban: „Dacă PSD va intra în turul doi cu mine…”

Nu sunt singurele declarații pe care le-a făcut Ludovic Orban pe acest subiect. Politicianul care a condus, până la un moment dat, PNL-ul, înainte de a pleca din partid și de a înființa Forța Dreptei, a spus și cum vede lucrurile în situația în care viitorul candidat al PSD-ului – al cărui nume, după cum se știe, nu a fost anunțat încă de către social-democrați – ar intra în turul doi al scrutinului pentru Cotroceni avându-l drept contracandidat chiar pe Orban.

Dacă PSD va intra în turul doi cu mine, un candidat de centru dreapta rezonabil, decent, cu experienţă, care are ce spune, eu sunt convins că PSD va pierde alegerile. Sunt un om realist şi în mod evident în gândirea strategică pe care o am nu exclud nicio variantă, astfel încât să fie generată o formulă de susţinere a unui candidat de centru dreapta care să intre sigur în turul doi, dar asta va depinde de conjunctura politică”, a declarat liderul Forța Dreptei, la postul TV amintit.

Ciolacu: Cred că România are nevoie de un președinte de stânga

Recent, Marcel Ciolacu vorbise despre acest subiect al prezidențialelor, spunând că e de părere că România are nevoie de un președinte de stânga. Și declarând că încă nu s-a decis dacă va intra în cursa pentru Cotroceni – știut fiind faptul că anii trecuți candidatul PSD la prezidențiale a fost președintele partidului.

Știți foarte bine că am anunțat în interiorul partidului și în spațiul public foarte clar că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o să mai fie o decizie a unui număr mic de oameni. Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiție. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României”, a declarat Ciolacu, luni seară, la România TV.