AcasăPoliticaProfesorul Andrei Marga despre „formula complet funestă” de la conducerea României. „Nu...

Profesorul Andrei Marga despre „formula complet funestă” de la conducerea României. „Nu sunt pregătiți”

OFTICAT . Andrei Marga suporta greu afrontul adus de pesedisti, prin debarcarea sa de la MAE

Andrei Marga, fostul ministru de Externe și al Educației a afirmat, vineri seară, la Antena3, că actuala guvernare nu este pregătită să poată face față situației deosebit de grea din România.

Mai mult, Andrei Marca susține că „ganitura” politică actuală a adoptat politica anilor 1930 și merge pe conceptul primitiv al politicii ca distincție amic-inamic.

Actuala guvernare este o garnitură complet funestă

De asemenea, conducerea actuală „îmbrățișează această formulă complet funestă, să spunem, complet dezastruoasă pentru ea”, mai spune Andrei Marga.

„Foarte probabil, e cea mai slab pregătită garnitură (de miniștri, n.r.) din istoria recentă a României. Și calificarea formală, dacă vreți, școlară, universitară a acestora, dacă vrem să luam ceea ce ei au dovedit până la această oră, putem lua mulți indicatori.

Sunt probleme în lume, sunt probleme în România, dar nu se poate ieși dintr-o criză ca aceasta pe care o parcurgem cu o astfel de garnitură.

„În al doilea rând, România îmbrățișează tehnica anilor ’30 de propagandă, în sensul că adversarul este neapărat rău, este autorul tuturor relelor, iar el fiind rău, tu ești bun.

E un sofism ordinar, toți știm aceasta, dar România, cu poftă, de la nivelul cel mai înalt, de la președinte, îmbrățișează aceste lucruri – să spun direct – putrede în istoria europeană”, a mai spus profesorul.

Conducerea României vrea să se pună bine „în afară”

„Îi ciumăm pe unii, îi ciumăm pe alții. Să fim clari de unde vine toată treaba aceasta: vine dintr-un izvor pe care nici nu e bine să-l amintim pentru că se știe care a fost izvorul. (…) În România, din păcate, liderii noștri vor să se pună bine în afară.

Ei în loc să democratizeze, să-și creeze un suport popular în țară și să ducă o politică favorabilă acestei țări, ei, nefiind capabili, pentru că aici e problema, ei nu sunt pregătiți – v-am spus, de 15 ani România lucrează cu președinți care nu sunt pregătiți pentru rolul pe care îl au – acești lideri nu democratizează în țară, se și opun mai nou democratizării, se vede bine, și-atunci se pun în afară bine cu cine pot”, a spus Andrei Marga.

author avatar
Eli Dan Davidescu
758 afisari

10 COMENTARII

  1. ” DE 15 ANI ROMANIA LUCREAZA CU PRESEDINTI CARE NU SUNT PREGATITI PENTRU ROLUL PE CARE IL AU – ACESTI LIDERI NU DEMOCRATIZEAZA IN TARA , SE SI OPUN MAI NOU DEMOCRATIZARII , SE VEDE BINE , SI-ATUNCI SE PUN IN AFARA BINE CU CINE POT ”. Domnule Marga , va stim bine biografia si vederile , insinuati ca Romania , in anul de gratie 2020 , are nevoie de presedinti dupa calapodul lui Iliescu care sa o incrmeneasca in timp si sa o legifereze gubernie ? Regretati garnitura lui Dancila , Andrusca , Daea , Nicolicea , Iordache , Genunche et comp , vi se pare ca a fost mai asezonata si cu mot ? La Antena 3 , orice e permis pentru esantionul de fraieri si gura casca , nu aveti remuscari pentru majoritarii ce nu mai pot fi pacaliti cu teze aplicate in anii 90 ?

  2. SUVERANITATEA prin definitie este pretentia unui popor de a fi autoritatea politica, nesupusa fata de vreo alta putere superioara, in ceea ce priveste luarea deciziilor politice si aplicarea lor. In sistemul sociopolitic mondial SUVERANITATEA este pretentia statului de a se autoguverna pe deplin, conform unor norme de drept bazate pe o anumita morala, iar recunoasterea mutuala a pretentiilor la suveranitate este baza societatii internationale.
    Dupa decembrie 1989 poporului roman i s-a deschis calea istorica spre suveranitate si la autodeterminare totala, dar aceste deziderate nu se pot realiza din cauza INCOMPETENTEI si IMORALITATII datorate proprilor nostri romani semidocti, submediocri, incompetenti (paranoici) care se vor, prin autoimpunere a se autointitula elite sau “genii” politice sau publice precum si a coruptiei generalizate care stapineste Romania si este prezenta in toate domeniile vietii sale (invatamint, sanatate, administratie, justitie, etc.)
    Pentru a i se reda SUVERANITATEA si stralucirea dumnezeiasca meritata poporului roman trebuie reduse pe cat posibil din spatiul public, dilentantismul, impostura, submediocritatea si flagelul CORUPTIEI pe care il exercita nonvalorile (asa zisele elite politice) asupra sa. In acest scop este nevoie mai intii de toate de o PUTERE POLITICA formata din elite cu competente dovedite, comparabile cu cele existente in statele emancipate ale lumii si cu grad ridicat de INEGRITATE si MORALITATE.
    Romania de astazi ofera tabloul unei societati haotice, dezorganizate si fara perspective. Institutiile si autoritatile (de invatamint, sanatate, judiciare si administratie publica locala si centrala, etc), sunt in stadiul DISOLUTIEI TOTALE, datorita atat micii cat si marii coruptii dar si INCOMPETENTEI.
    CAUZA PRINCIPALA a marii coruptii in Romania este de ORDIN MORAL, ea nu este determinata de nivelul de trai scazut sau de saracie, aceasta se datoreaza LACOMIEI NELIMITATE si RAUTATII UMANE manifestate de catre cei ce si-au asumat obligatia sa administreze satutul.
    In Ro, dupa 1989, DEMOCRATIA este mimata, deoarece nu se poate vorbi de o separatie a puterilor in stat, ci numai de amestecul dintre ele, de ingerinte si influiente reciproce de tip imoral, neortodox sau MAFIOT. COABITAREA damboviteana este o intelegere HAIDUCEASCA balcanica si nicidecum o aplicatie constitutionala sau morala ori care sa refelecte normalitatea.
    Premierii si ministri isi pastreaza totdeauna functiile de conducere detinute in partidele din care provin, in loc sa se autosuspende activeaza si ca parlamentari exercitand in acelasi timp atributii legislative cat si executive contrar principiului separatiei puterilor in stat incasand unii dintre ei cumulat pensii nesimtite, salarii de la Guvern si de la Parlament. De unde si cine sa se mai gandeasca la saraci ori sa conceapa si sa implementeze Politici publice, PROIECTE de TARA progresiste ori STRATEGII de DEZVOLTARE generala si SECTORIALE sau de combaterea a CORUPTIEI ori a imoralitatii in procesul de guvernare a tarii?????
    SISTEMUL POLITIC existent s-a dovedit a fi categoric lipsit de capacitatea de a oferi societatii romanesti postdecembriste caile necesare pentru PROGRES, iar caracterizarea sa se regaseste in remarca marelui dramaturg Ion Luca Caragiale valabila si astazi “Partide politice in sensul european al cuvintului, formate de traditii sau de interese de clasa noi sau mai recente si in care programele sa se bazeze pe principii sau idei progresiste, nu exista in Romania”. Renumitul Octavian Goga scria despre România în 1916 cu aprecieri care se potrivesc si astazi „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei…
    Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii, improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…
    Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.

    IOAN Puscasu

  3. Liliana , cine e Ioan Puscasu ? Politolog sau specialist in truisme ? De ce nu specifici sursa , cumva ” TRIUNGHIUL DE AUR AL DEMOCRATIEI ” aparuta in 2007 la editura ALDO ?

  4. comndusi de un fost somer i a vazut cineva pe astia din ministere implicandu se sau sa faca ceva constructiv in afara de catu care se imprumuta cu mii pe sec si cica face ceva fantastic!!!!!!!!!are iohann garnitura extra care se ocupa astia sunt de fatada si sunt toti slugi dar pe semnatura lor!!!!!!!

  5. comndusi de un fost somer i a vazut cineva pe astia din ministere implicandu se sau sa faca ceva constructiv in afara de catu care se imprumuta cu mii pe sec si cica face ceva fantastic!!!!!!!!!are iohann garnitura extra care se ocupa astia sunt de fatada si sunt toti slugi dar pe semnatura lor!!!!!!!

  6. Tara de nebuni,plina de interlopi care fojgaie in special prin Institutiile statului,cum naiba sa progreseze cu unul care vrea sa fie Carmaci,Saf peste toti si toate ” ale mele”,cu gargaragii periculosi ca Sica mandolina si bezmeticii lui,auzi la ei,liberali dar mana in mana cu SECU. Doar prostii,gaunosii nu stiu sau se fac ca nu stiu ca pe liberali i-a terminat tocmai SECU,bratul inarmat al partidului. Si-atunci ce liberali,care liberali,cand si fostul liberal Ouintus,tatucul noilor liberali se ” daduse pe brazda” in puscarie,transformat intr-un prea plecat trepadus al securistilor. Liberalii lui Basescu,asta da.

  7. Un Guvern de tot rahatul, ăștia sunt asa mândrii de ” realizările ” lor ca trăiesc într-o alta lume, cum ia puterea mințile oamenilor, si ma gandesc la Sica, asta-i sarac cu duhul, o biata marioneta a sistemului, de asta suntem unde suntem, ca avem oameni legați cu sfori invizibile la guvernare.

  8. Un postac stalinist scrintit de tot rahatul , sarac cu duhul si disperat pentru cele 3 copeici de postare primite de la Raion , asta sunt !

  9. Suntem suparati pe cloaca politicului…Deschideti DEX si cititi ce este un politician….apoi revizuiti parerea despre escroci, talhari, corupti si banditi…un politician este un escroc prin definitia DEX…el nu serveste patria, cetatea, poporul sau pe Dumnezeu, in vreun fel…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger