AcasăPoliticaProblema PNL e cu el însuși

Problema PNL e cu el însuși

Nu se mai simte bine în propria coajă. La începutul anului, când eu scriam cum își vinde Orban partidul și spuneam că cedarea ministerelor în favoarea USR e cusută cu ață albă, PNL lua pauze de negociere ca să mai înfulece un sendviș. Acum le stau în gât. Niște unii ar fi vrut încă de atunci să-l mătrășească pe Ludovic Orban, dar răzmerița a început ori prea devreme, ori prea târziu.

În fond, ce vrea PNL? S-a supărat pe Orban abia după luni bune, ca și cum nu ar fi văzut nimic până atunci. Când liberalii s-au prins cum se joacă USR PLUS cu ministerele căpătate i-au cuprins nervii și și-au dat seama de prostia făcută. Au inventat basmul cu suflul nou ce trebuie adus în partid. O mai mare prostie nu am auzit, cum să aduci un suflu nou cu aceiași oameni? Faptul că-i rotește precum comuniștii și-i pune când sus, când jos, nu înseamnă schimbare. Poate doar de scaune și de interese, nu și de mentalitate. Sunt însă convinși că dacă Orban pierde alegerile și în locul lui îl vor pune pe Florin Cîțu, PNL va înflori. Cum? Cu cine?

Oamenii din eșalonul doi vor face un pas în față. Cei din eșaloanele trei și patru, ba un joc de glezne, ba un pas de defilare pe loc, ba o filmare racursi și toată lumea va fi încântată de vivacitatea liberală. PNL însă nu se va mișca de pe loc. Înainte, sub nicio formă. Mai degrabă înapoi, căci după cum se vede de la un sondaj de opinie la altul, tot îndărăt se duce. Liberalii nu mai au putere să-și încordeze mușchii, degeaba trag ca edecarii pe malul râului, corabia le-a rămas împotmolită.

Dinamismul lor e zero. Se mișcă în aceleași zone bătute de alții înainte și își fură unul altuia oamenii rămași. Îi combină în promisiuni și fiecare vrea profit. Cine l-a adus pe primar vrea partea lui, președintele de Consiliu Județean vrea și el o bucată, mai vrea una și Prefectul, președintele de organizație sau filială își cere și el drepturile și uite cum Congresul va ajunge o harneală în care îmbuibații mai mari vor bate cu pumnul în masa îmbuibaților mai mici. Ce va ieși de aici? Același PNL trompețit de șmecheri și granguri vopsiți patriotic, care niciodată nu vor spune că marea problemă a PNL este chiar PNL.

author avatar
Valentin Boeru
600 afisari

8 COMENTARII

  1. Boerule , iar ii jelesti pe Vanghelie , Andrusca , Genunche si gasca ? Problema ta e cu tine , incearca sa-l convingi p-ala la care te uiti in oglinda ca are nevoie de tratament .

    • Anonim ai fost, anonim vei fi în toate postarile tale, dar la fel de ridicol și de neterminat. Nu i ajungi nici la degetul mic d lui Boeru. Abia ai scăpat din ghearele scolii

  2. Sunt Kostyuska Sugiuk Tiraspol , miorlai si io p-aci pentru cativa firfirici …

  3. Faceti bine si mai scutiti-ne cu labareala asta din sleaha imbuibatilor ca ne-am saturat. Sa-si faca alegerile pe care le vor, NU NE INTERESEAZA, oricum nu e nimic pentru poporul roman. Asa a fost INTOTDEAUNA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger