AcasăPoliticaCîțu, demers „pentru ca firmele rusești să nu mai poată participa la...

Cîțu, demers „pentru ca firmele rusești să nu mai poată participa la achizițiile publice din România”

Cîțu, demers „pentru ca firmele rusești să nu mai poată participa la achizițiile publice din România” (foto: facebook)

Fostul premier Florin Cîțu, actualmente aflat în fotoliul de președinte al Senatului și de lider al PNL-ului, a anunțat ce demers a făcut în cursul zilei de miercuri, 9 martie. Vestea vine în contextul în care s-a ajuns la cea de-a 14-a zi a războiului din Ucraina.

Și vizează amendamente pe care Cîțu a menționat că le-a depus la ordonanța de urgență 25/2021.

„Am spus că trebuie să ne asigurăm că sancțiunile aplicate Rusiei de Uniunea Europeană vor fi implementate și în România.

Am depus astăzi amendamente la OUG 25/2021, pentru ca firmele rusești să nu mai poată participa la achizițiile publice din România”, a transmis Cîțu, pe Facebook.

Cîțu, săptămâna trecută: Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM

De altfel, încă de vinerea trecută, Cîțu spunea că România trebuie să oprească schimburile comerciale cu Rusia. „Atât timp cât încă vom face comerț cu Rusia, economia ei va fi bine. Actualul regim al Rusiei cu o economie funcțională este o amenințare pentru toate țările din regiune. Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM. Este imperativ pentru siguranța noastră”, susținea Cîțu, în 4 martie, pe aceeași rețea de socializare.

Și tot pe Facebook, de această dată la finele lunii februarie, la câteva zile de când începuse războiul în Ucraina, Florin Cîțu nota, între altele, că „trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele rusești în România, la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acționariat rusesc, legate de oligarhii ruși, în valoare de câteva sute de milioane de lei. ”

178 afisari

7 COMENTARII

  1. Cum ne-a batut dumnezeu cu personaje care conduc tara care sant incompetenti .Noi santem vai si amar de capul nostru datorita acestor personaje

  2. Acum nu stiu nu trebuie sa arzi carti rusesti de nebun. Nu chiar tot ce e rusesc e invechit. Uite de exemplu firma Lukoil a luat atitudine impotriva teroristului politic Putin. Ma nu e usor. Nu mai zic de Kasparov campionul mondialbla sah care face mereu coliva Rusiei mai ceva ca Ucraina. Trebuie cercetate cele 600 de firme rusesti din Ro apoi dat ultimatum apoi se fini.
    Vaia con Dios.

  3. Noi nici nu suntem superputere ca Sua sa le arzi petrolu, carbunele si gazu asa… 👏… cat ai bate din palme.

  4. Marele economist nu se gandeste ca firmele rusesti se pot transforma, de ex., in firme din Seychelles ?

  5. & S-a „specializat” în SUA unde aveau și negrii, zice că e ca între bine și rău , știe că nu e negru și că rușii sunt ruși, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger