AcasăPoliticaPrimele nume vehiculate pentru ministerul Cercetării și Digitalizării, după demisia lui Florin...

Primele nume vehiculate pentru ministerul Cercetării și Digitalizării, după demisia lui Florin Roman

Primele nume vehiculate pentru ministerul Cercetării și Digitalizării, după demisia lui Florin Roman (sursa foto: Facebook/Florin Roman)

Nu a trecut mult timp de la anunțul venit din partea lui Florin Roman, cel privind demisia acestuia din Guvernul Ciucă, până să se vehiculeze primele nume de posibili înlocuitori ai acestuia, în fruntea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Astfel, în PNL ar circula două variante pentru acest portofoliu. Și anume numele deputaților Pavel Popescu și Robert Sighiartău, potrivit stiripesurse.ro.

Popescu este liderul PNL sector 4 și vicepreședinte pe Comunicații, Societate Informațională și Digitalizare. Sighiartău este la rândul său vicepreședinte al PNL.

Roman și-a anunțat demisia din Cabinetul Ciucă

Rămâne de văzut, însă, pe cine vor propune liberalii pentru a ocupa fotoliul de ministru ce va rămâne liber, ca urmare a plecării din Executiv a lui Florin Roman. Între timp, s-a aflat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost propus de către premier pentru a asigura interimatul la Ministerului Cercetării.

Florin Roman a anunțat, miercuri după-amiază, pe 15 decembrie, că și-a depus demisia.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a transmis Florin Roman, via Facebook.