AcasăPoliticaPrimarul userist Radu Mihaiu, despre un caz flagrant de angajări pe pile,...

Primarul userist Radu Mihaiu, despre un caz flagrant de angajări pe pile, la primăria pe care o păstorește: „Nu sunt căsătoriți legal, deci nu e nepotism” – FOTO

Joi dimineață, la sediul Primăriei Sectorului 2, primarul userist Radu Mihaiu a organizat o șezătoare cu niște colegi din partid (foarte mulți) și cu câțiva reprezentanți ai presei (foarte puțini).

Șezătoarea a fost organizată pentru a marca împlinirea a doi ani de cand ilustrul necunoscut Radu Mihaiu a devenit primar al Sectorului 2, bun prilej pentru acesta de a-și organiza un soi de „Slava lui Mihaiu”. Trecând peste faptul că e total inadecvat și inutil ca la mijloc de mandat să îți faci un bilanț, este de remarcat faptul că la evenimentul de joi a fost prezentă toată floarea cea vestită de la USR, în frunte cu Cătălin Drulă, președintele partidului, cel care de altfel a și deschis festivalul de laude pentru Mihaiu, de parcă primarul de la Sectorul 2 câștigase Oscarul pentru performanță administrativă. Erau domnii și doamnele de USR prezenți acolo în număr atât de mare încât erau mult mai mulți decât reprezentații presei sau angajații din primărie.

Așa cum spuneam, festivalul de laude a început cu Drulă, care ne-a explicat înflăcărat cât de cinstit și de anticorupt este Mihaiu, ca și el de altfel, și ca și toți ceilalți puri de la USR. Și cum primarul userist al Sectorului 2 este fix opusul „primarului prăduitor care își angajează gașca în primărie”. Bineînțeles că Drulă nu a omis să ne furnizeze și el același tip de „film” în care trăiește zilnic și Clotilde Armand, primărița useristă de la Sectorul 1, spunându-ne că în dimineața celebră de anul trecut, atunci când el, Drulă, a distrus chioșcurile de la metrou cu ranga, primarul Sectorului 2 i s-a alăturat în acest demers vitejesc și a fost amenințat el, dar și familia sa „cu moartea, într-un mod mârșav”.

Multe „realizări” cu „de la anul”

După aceste momente de umor involuntar cu Drulă pe post speaker, a urmat autolaudatio-ul lui Mihaiu. Ei bine, aici a început partea de umor solid, de-a dreptul grotesc pe alocuri. În afara faptului că la primarul Sectorului 2 faptele bune ale domniei sale sunt toate la timpul viitor „de la anul vom face și marcaje rutiere, de la anul vom pune și stâlpișorii pentru parcări, de la anul vom ridica și mașinile parcate ilegal, de la anul vom face 3 creșe și 4 grădinițe toate din fondurile provenind din PNRR”, primarul Radu Mihaiu nu a fost în stare să ne spună de fapt nimic concret despre vreo realizare palpabilă. Căci de pildă cele 34 mii tone de gunoi (!!), pe care Mihaiu pretinde că le-a scos din lacurile din Sectorul 2, nu pot fi catalogate altfel decât pură ficțiune, nicidecum ca realizări.

Însă momentul cel mai hard al șezătorii useriste desfășurate în sediul Primăriei Sectorului 2 a fost acela în care noi l-am întrebat pe Radu Mihaiu despre cazul celebru al consilierei sale personale Maria Luiza Serabian, iubita oficială lui Marius Pellegrini, consilier local USR în Consiliul Local al Sectorului 2, angajată inițial de Mihaiu în urma unui concurs pur formal pe postul de coordonator al Compartimentului de Comunicare al Primăriei Sectorului 2 și ascunsă apoi repede de tot, la cabinetul primarului pe un post de consilier personal al primarului, îndată ce cazul a fost făcut public, iar presa și rețelele de socializare vuiau de acuze de nepotism și oarece ilegalități la adresa primarului Radu Mihaiu.

Nu e căsătorie, deci nu e nici nepotism

În contextul în care Cătălin Drulă, în laudatio-ul de la începutul evenimentului, l-a prezentat pe Mihaiu ca pe o icoană a corectitudinii și un adversar înverșunat al găștilor angajate în primărie, ne-am permis să îl întrebăm pe domnul primar al Sectorului 2 dacă acest caz al consilierei sale personale (și care apropos, din postura de consilier personal al primarului, tot ea conduce Compartimentul de Comunicare al Primăriei Sectorului 2, ceea ce nu e legal), iubita unui consilier local USR chiar din Consiliul Local al Sectorului 2, nu miroase a nepotism, angajări pe criterii de apartenență politică la gașca useristă. După niște cvasi explicații deloc convingătoare (de tipul mi-a mâncat cățelul tema), Radu Mihaiu a concluzionat dur și rect, așa cum îl știm: „Nu poate fi vorba de nepotism, cei doi, domnul Pellegrini și doamna Serabian, nu sunt căsătoriți. Și oricum asta e un subiect umflat artificial de consilierii locali ai PSD.” Să mori de ras, nu alta! Cum așa?! Așadar, dacă cei doi nu sunt căsătoriți, atunci aceste intervenții ilegale pentru a o angaja pe iubita consilierului local USR Pellegrini nu sunt nici ilegale și nici imorale. Și evident nici nu poate fi vorba de nepotism. Niciodată, chiar în cazuri flagrante ca acesta la primăria useristă a Sectorului 2, nu e vorba de nepotism. Nu! Nepotismul e doar la PSD și PNL, să fie clar! „Salvatorii” României niciodată nu umblă cu nepotisme și favoritisme. Asta e din ciclul „ceea ce ați văzut nu e adevărat!”.

Păi fix în perioada în care domnul Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, făcea aceste mutări de alba-neagră cu posturile din primărie pentru a favoriza iubita unui consilier local al USR, în Parlament se vota ridicarea imunității parlamentare fostului ministru pesedist al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru presupuse fapte similare cu cele de la Primăria Sectorului 2, iar useriștii răcneau până la leșin împotriva „mafioților de la Ciuma Roșie care își angajează pilele, amantele și își favorizează rudele”. Cum e domnilor de la USR cu dubla măsură? Și cum e asta cu „dacă nu sunt căsătoriți, nu se pune, nu e nepotism” ? Vă rugăm să ne explicați.

Pe când răspunsul la solicitarea de presă a ziarului nostru?

Un post-scriptum pentru domnul Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, lider marcant al USR, partidul autoproclamat al transparenței totale față de presă:

Domnule primar Mihaiu, în data de 6 octombrie, ziarul nostru v-a adresat o solicitare de presă în care vă rugăm să ne răspundeți la câteva întrebări (multe din ele strict tehnice) referitoare la zecile de mii de tone pe care vă lăudați că le scoateți zilnic din lacurile din Sectorul 2. În afara faptului că am primit un număr de înregistrare la solicitarea noastră de presă, nimeni de la primăria condusă de dumneavoastră nu a catadicsit să ne răspundă. Vă reamintesc cu deosebit respect faptul că ne apropiem de data când expiră termenul legal în care o instituție de stat este obligată să răspundă unei solicitări de presă.

Și încă un post scriptum, pentru cetățenii Sectorului 2, pentru consilierii locali ai PNL din Consiliul Local al Sectorului 2, dar și pentru primarul nepereche Radu Mihaiu: Totuși domnule primar Mihaiu, ce faceți cu 3 milioane de lei (din bugetul Primăriei Sectorului 2) la târgul de Crăciun pe care îl veți organiza în Parcul Obor? Îl aduceți cu avionul privat pe Moș Crăciun de la Polul Nord? Îl înviați pe Bing Crosby să vină să ne cânte „White Christmas” ?
Și ce v-a dat la schimb Monica Anisie liderul liberalilor de la PNL Sector 2, domnule primar, pentru organizarea pe 3 milioane de lei a acestui târg de Crăciun? Pentru că joi în conferința de presă v-ați derobat total ( în stilul dumneavoastră caracteristic- alții sunt vinovați, eu nu) și ați aruncat în cârca consilierilor PNL responsabilitatea cheltuirii acestor 3 milioane de lei pentru organizarea acestui târg de Crăciun de dimensiuni faraonice.

Aplauze la fiecare frază, mai ceva ca la conferințele lui Vadim

Și ultimul post-scriptum pentru primarul Radu Mihaiu dar și pentru Cătălin Drulă, președintele USR, Dan Barna, fost președinte al USR, Claudiu Năsui, important lider USR, Vlad Voiculescu, președintele USR București, Simona Spătaru, senator USR, și toți ceilalți lideri din conducerea USR prezenți joi la șezătoarea de laude pentru primarul Sectorului 2: Cum e să pretinzi că faci o altfel de politică, o politică de tip nou, fără metehnele celor din partidele vechi, dar să te lași dus sus în biroul primarului, la invitația acestuia „la un drink”? Asta e nu e tot din politica veche, domnilor de la USR?!

Și cum e să aplauzi la fiecare frază rostită de domnii Drulă și Mihaiu în timpul conferinței de presă? Așa ceva se putea vedea doar la conferințele de presă ale PRM-ului atunci când răposatul Corneliu Vadim Tudor venea însoțit deseori de activul de partid care îl aplauda frenetic la fiecare frază.

author avatar
Andrei Coman
1.254 afisari

12 COMENTARII

    • „daaaaaaaaa,buna coardă:
      -sa o bag la „resurse umane” sau la „orificiu juridic”,
      le are”
      (coarda in cauza are niste diplome
      nu ca protege-slip ci ca hartia cleioasa de mushte verzi )

  1. Dintr-o futelnitza comuista nu ies decat neterminati. Priviti fetzele imbecililor astora din USR.

    • omu potrivit la locu potrivit
      (Primaria isi gaseste omul-ala potrivit,
      Puscaria is gaseste omul-aici avem rezerve,
      nu e cu jurati)

  2. Baboule, demonstreaza ca si Radu Mihaiu a trucat concursul. Ca pentru asta e cercetat seiko5 Chesnoiu!!!

  3. javrele globaliste is tare active de halloween, sarbatoarea satanica: isi aleg lider, fac intruniri, zici ca a dat drecu in ei!

  4. Nea Caisa asta nu a făcut nimic la sectorul 2, pentru ce îl lauda?
    Ăștia sunt o gașca de prosti, votați de alți prosti.
    Poate cei care i_au votat se luminează și la viitoarele alegeri scăpăm de ei.

  5. Urmariti posterul „Asociatia Frontul Negustoresc Obor ” si o sa aflati de la cine primeste ordine acest parvenit al Sistem ului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger