AcasăPoliticaTudorache, țintă în atacul SMS-urilor Covid

Tudorache, țintă în atacul SMS-urilor Covid

Centrul Multifuncțional Caraiman a fost supus unui atac cibernetic și în urma acestuia cei care s-au testat pentru COVID-19 au primit mesaje că testele au ieșit pozitiv pentru boala provocată de SARS-COV-2, deși buletinele erau negative. 

Autoritățile s-au mobilizat pentru a asigura toate măsurile de igienă și distanțare în ziua alegerilor locale, pentru a încuraja masele să iasă și să voteze. În Sectorul 1, unde – conform sondajelor – peste 50% dintre cetățeni și-au anunțat intenția de a se prezenta la vot, a avut loc o acțiune scandaloasă. Hackerii au spart baza de date a Centrului Multifuncțional Caraiman, unde se derulează de mai mult timp un program gratuit de testate COVID-19 pentru cetățenii sectorului, anunțat public, de multe ori, de primarul Dan Tudorache. O mare parte dintre cei care au fost testați au primit, în ultimele două zile, mesaje sms că au fost depistați cu periculosul virus.

Conform declarațiilor de presă oferite de conducerea Centrului Caraiman, atacul a fost săvârșit din afara țării.

Un specialist în informatică: „Hackerii nu fac așa ceva pentru a se distra”

Mihai T, specialist în informatică (Computer Science) susține că acest atac îmbracă hainele unei comenzi politice, deoarece „specialiștii în acest domeniu nu se distrează făcând așa ceva. Nu există niciun motiv, nicio miză pentru a băga spaima în oameni, mai ales la un nivel atât de mic. Singura explicație ar putea fi că a fost o comandă și nu e de neglijat faptul că s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de alegeri. Deși nu mă pot pronunța asupra sistemului pe care îl rulează Caraiman, nu cred că a fost o comandă ușor de dus la capăt. E vorba de oameni cu experiență”, a spus expertul.

De subliniat este că atacul cibernetic a extras din baza de date doar contactele pacienților, însă nu au reușit să facă modificări ale buletinelor de analize. Așadar, cei care au ieșit pozitiv, de exemplu, în continuare figurează cu acest diagnostic în baza de date.

Am descoperit și un caz concret. Mai multe educatoare de la o grădiniță din Sectorul 1, care s-au testat la Caraiman pentru COVID-19, au repetat testul la clinici private, iar rezultatul a fost același.

 Hackerii l-au lovit pe primarul Dan Tudorache unde îl doare cel mai tare

Centrul Multifuncțional Caraiman a fost un proiect „de suflet” pentru primarul Sectorului 1 Dan Tudorache. Acesta a transformat vechea policlinică Caraiman într-un veritabil centru multifuncțional european, dotat cu telemedicină și peste 20 de specialități medicale. Analizele, consultațiile și tratamentele efectuate în această clinică sunt gratuite pentru toți cetățenii sectorului, iar personalul medical și auxiliar a fost trup și suflet, 24 din 24 alături de oameni în perioada cea mai grea a pandemiei.

Astfel, lovitura dată de hackeri Centrului a fost resimțită de primarul în funcție.

Dan Tudorache a transmis un mesaj voalat și foarte emoționant în urma acestui incident:

„Clotilde Armand duce politica ei și doar a ei personală. Unde mulți fac, ea critică. Niciodată nu a găsit un cuvânt de bine sau de mulțumire pentru oamenii din administrație, și vorbesc aici de mii de oameni care au muncit pe perioada pandemiei, acești eroi ai noștri de fiecare zi. Vorbesc despre cei care au grijă ca străzile să fie curate și parcurile verzi, de cei care au grijă de persoanele vulnerabile, de cei care au grijă ca școlile și grădinițele să fie deschise… Vorbesc despre personalul medical și administrativ de la Centrul Multifuncțional Caraiman, oameni care au lucrat și atunci când eram cu toții în carantină, având grijă de bolnavii cronici, furnizând consultații medicale telefonice și eliberând rețete la distanță… Vorbesc despre oamenii din Poliția Locală, care au avut grijă de cei aflați în centrele de carantină, și s-au asigurat ca ordinea să fie respectată… Vorbesc de voluntarii care au distribuit alimente de bază, măști și dezinfectanți persoanelor cu mai puține posibilități, conform legii… Vorbesc despre cei care s-au asigurat ca elevii noștri să aibă tablete încă din prima zi de școală… Vorbesc despre cei care s-au asigurat ca toate persoanele la risc să aibă acces rapid la un vaccin antigripal… Și mulți alții pe care îmi cer scuze că i-am omis, mulți, foarte mulți oameni care fac ca Sectorul 1 să funcționeze. Asta înseamnă să îți pese de oameni. Pentru sacrificiul lor, pentru tot ceea ce au făcut și continuă să facă, eu le mulțumesc! Nu și Clotilde Armand. Haideți să le mulțumim eroilor noștri mergând la vot!”, a transmis publicului primarul Dan Tudorache.

Directoarea Centrului Caraiman a anunțat că s-a făcut o plângere penală și că ancheta în acest caz este în desfășurare.

 

249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger