AcasăPoliticaPrimarul Tudorache spune lucrurilor pe nume: Ce se întâmplă cu Pădurea Băneasa...

Primarul Tudorache spune lucrurilor pe nume: Ce se întâmplă cu Pădurea Băneasa și Parcul Herăstrău!

Cum subiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) la nivelul sectorului 1 continuă să suscite atenția opiniei publice, la fel ca și situația Pădurii Băneasa si a Parcului Herăstrău, edilul Dan Tudorache a făcut noi precizări.

Întrebat dacă adevărat că PUZ sectorului 1 permite defrișări în Pădurea Băneasa, social-democratul a dat un răspuns categoric. ”Exclus! Exact prin PUZ coordonator al Sectorului 1 NU se mai permit defrișări în Pădurea Băneasa. De fapt, în urma obținerii avizului de la Garda Forestieră, toate terenurile care apar în amenajamentele silvice au fost propuse, prin PUZ, să treacă în extravilan, astfel, conform legii pădurilor, pe ele nu se va mai putea construi. Dacă ne raportăm la PUG Municipiul București, aprobat în 2000, prin PUZ Sector 1, scade intravilanul și crește suprafața de pădure, deci de spațiu verde real! (…)În Pădurea Băneasa nu se va mai putea construi, prin instrumente legale!”, a declarat Tudorache, într-un interviu acordat DC News.

Speculații demontate

Primarul sectorului 1 face lumină și în cazul blocurilor construite în cartierele de case. „Chiar prin PUZ am reușit să creăm un mecanism de protejare a cvartalelor de case. Zonele de case, numite generic ca zone de L, vor permite construirea de locuințe INDIVIDUALE. Această măsură a fost luată pentru protejarea arealelor deja constituite cu o anumită tipologie de construcții, dar și pentru respectarea acestui principiu pentru zonele noi. Din experiența acumulată până acum, am constatat nemulțumirile cetățenilor legate de aceste “blocuri între case”, consecințe ale disfuncționalităților evidente generate de un regulament învechit, coroborat cu tendința ultimilor ani, de dezvoltare necontrolată, dar și cu vidul legislativ pentru acest segment. Pentru că NE PASĂ, am găsit o soluție în vederea rezolvării acestei probleme. După aprobarea PUZ-ului, NU SE VOR MAI PUTEA CONSTRUI BLOCURI ÎNTRE CASE!”, susține Tudorache.

Întrebat dacă permite PUZ-ul construirea de blocuri în Parcul Herăstrău, răspunsul primarului sectorului 1 a fost la fel de categoric: „NICIODATĂ! În primul rând, PUZ Coordonator al Sectorului 1 NU REGLEMENTEAZĂ ZONE CONSTRUITE PROTEJATE! Sunt convins că trageți deja singuri concluziile răutăților și dezinformărilor lansate în spațiul public pentru a năuci cetățenii”.

author avatar
Andrei Coman
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger