AcasăPoliticaPrimarul Nicușor Dan, pus la punct. Premierul Ciucă: „Să-şi rezolve problema” -...

Primarul Nicușor Dan, pus la punct. Premierul Ciucă: „Să-şi rezolve problema” – VIDEO

Edilul general al Bucureștilor primește un răspuns de ultim moment de la șeful Executivului, pe un subiect despre care de discută intens de ceva zile. Și, totodată, și locuitorii Capitalei, care se întreabă ce se va întâmpla la iarnă cu căldura în apartamentele din București.

Premierul Nicolae Ciucă, actualul lider al PNL-ului, n-a scăpat, marți, de întrebările presei pe tema eventualelor soluții pentru rezolvarea problemei termiei în București, mai ales că, după cum se știe deja, de la vârful Primăriei Capitalei s-a solicitat ajutor ajutor de la Guvern pe acest subiect.

„Este o problemă a autorităţii locale. Primăria Municipiului București are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că acest lucru, eu personal, am chemat încă de anul trecut, de când am preluat guvernarea, Primăria la discuţii și instituțiile din sistem pentru a rezolva problema termiei în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut. (…) Văzând care este situația, l-am (…) invitat pe domnul primar împreună cu cei responsabili să vină la nivelul Guvernului și să prezinte un plan concret prin care putem să rezolvăm această situaţie de sistem din Capitală”, a declarat Ciucă, marți, aflat la Parlament.

Care ar fi soluțiile

Ar fi două soluții la această problemă, în acest moment, una dintre ele fiind ridicarea plafonului de îndatorare pentru PMB – reiese din spusele șefului Guvernului. „Până în momentul de față, soluțiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorare, fie să dăm banii de la buget. Or banii de la buget să îi dăm pentru o autoritate locală, care putea până în acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu îi vom avea. Și sunt și alte localități în țară care sunt într-o situație financiară mult mai dificilă decât Capitala”, a susținut premierul în fața presei.

Citiți și: Bucureştenii, în pericol să îngheţe de frig la iarnă! Ce se întâmplă cu Termoenergetica

„Soluția în momentul de față, din punctul meu de vedere, este ridicarea plafonului și să-şi rezolve problema (…). Nu eu i-am dat sprijinul politic (lui Nicușor Dan-n.red)”, a mai spus acesta, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Nicușor Dan, gata să prezinte Coaliției situația din termie la nivelul Capitalei

În urmă cu doar o zi, primarul Capitalei ieșise cu o postare pe Facebook, în care scrisese că „dintre toți locuitorii României, bucureștenii au primit cei mai puțini bani de la Guvern prin schemele de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022.

Doar 28,21 de lei per locuință a alocat Executivul iarna trecută pentru Municipiul București”. Edilul a făcut o comparație cu alte trei orașe, între ele Călărași. „Poate cu aceste cifre în față, domnul Marcel Ciolacu o să vadă că Bucureștiul a fost și este vitregit. Situația datoriilor la termie ar fi trebuit să fie și ea cunoscută la Guvern pentru că eu vorbesc despre asta încă din octombrie anul trecut”, a transmis Nicușor Dan.

Primarul Capitalei s-a arătat discupus să ofere explicații în cadrul coaliției. „Pot însă oricând să fac coaliției de guvernare o prezentare a situației din termie de la nivelul Capitalei”, a ținut să menționeze Nicușor Dan, la finalul postării din 14 noiembrie.

Fac din nou un apel la Guvern să sprijine Capitala pentru a putea trece cu bine de această iarnă”, transmitea Nicușor Dan, miercurea trecută, tot pe Facebook, primarul adăugând, la acel moment, că „funcţionarea Termoenergetica şi a ELCEN-ului este o necesitate şi pentru asta sunt convins că, împreună cu Executivul, vom găsi soluţii.”

393 afisari

12 COMENTARII

  1. Miticii au bani, să se descurce. Guvernul să ajute zonele defavorizate cu adevărat, nu pe cei din Haules-Bucales.

    • Boschetare, mă_ta-i o târâtuă că a fătat un bou ca tine, idiotule.
      Nu-ți convine adevărul, în grijania m_tii de aurolac!? Ghinion.
      Miticii să-și plătească ce consumă.

  2. Barbule, de ce ma injuri, ma nenorocitule !!!
    Oricita ura ai avea in ficati, Bucurestiii va ingroapa pe toti la orice.
    Daca nu-ti place Capitala, ia-ti provincia de unde esti si du-te unde a bubuit intii.
    Noi ”miticii”(sa ne pupi pe toti in cur)vom trai mult mai bine fara voi; reciproca NU E VALABILA !

    • Vierme, voi miticii sunteți cei mai josnici cetățeni ai țării, împuțiți la propriu și la figurat.
      Și, din contră, fără țiganii miticistanezi țara ar duce-o mult mai bine.
      Rebutule, adevărul e înjurătură? În m-ții mă-tii de jeg mitic.

  3. S_a trezit și descreieratul asta in noiembrie că nu are bani ?
    Până acum ce ma_sa a făcut ?
    Noi putem sa ne îmbolnăvim , curent nu, căldură nu ,ce le pasa lor .
    Cum s_a putut vota așa niște idioți ?

    • pentru unu ca tine, care cetește doar almanahele lu vanghele… problema trenează de mult… eu zic să mergi la aia cu sârma-n kur și să i-o scoți cu limba… că presupoun că de ajuns în grecia, la doctoru autostradă nu ai bani… urlă foamea și iq-ul negativ în tine…

    • Idioți ca vanghelioane, ca sîrma-ncur sau ca hOprescu? Zi, hanonime?
      Cine a zis că nu vă puteți îmbolnăvi? Ba chiar vă rog. SĂ VĂ TRATAȚI LA CATEDRALĂ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger