AcasăPoliticaPrimarul Nicușor Dan, după întâlnirea cu premierul și edilii de sector: ”Încercăm...

Primarul Nicușor Dan, după întâlnirea cu premierul și edilii de sector: ”Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului”

Situația din Capitală, discutată la Guvern. Primarul Nicușor Dan: ”Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului” (foto: Facebook)

Nicușor Dan a mers, luni, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Florin Cîțu, în cadrul unei întrevederi pe care a convocat-o șeful Executivului, pe tema situației generate de noul coronavirus în București. Totul, pe fondul temerilor că s-ar putea ajunge la o posibilă carantinare a Capitalei. 

”La această discuție (…) am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureștiului”, a anunțat primarul Capitalei, după discuția avută cu premierul Cîțu și cu primarii de sector din București. ”Nu s-a vorbit în această discuție de carantinare zonală”, a precizat Nicușor Dan, întrebat dacă s-a luat în considerare carantinarea zonală doar a unor sectoare.

Totodată, edilul a adus în discuție situația transportului în comun. ”Sunt două chestiuni. Una, ce v-am spus mai devreme, o (…) înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toții – și dumneavoastră ați relatat – locurile unde nu se respectă legea și pentru care sancțiunea este foarte greu să fie aplicată, și ăsta este atributul autorităților naționale. În ceea ce privește autoritățile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, controlul pe fiecare din secțiuni și, în cazul Primăriei Capitalei, e vorba de Poliția Locală și de transportul în comun”, a completat edilul.

Întrebat cum va funcționa transportul public, dacă intervine carantinarea, Nicușor Dan a dat următorul răspuns: ”Așa cum am spus, încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului”.

Cîțu, înaintea discuțiilor cu primarii: Îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare

Până să aibă aceste discuții cu primarii de sector și cu edilul general al Capitalei, șeful Executivului fusese întrebat – în contextul declarației făcute de ministrul Sănătății despre situația din Capitală (DETALII AICI) – dacă ne-am putea aștepta la o eventuală decizie de carantinare a Capitalei. ”Vă aduc aminte ce am spus anul trecut. Eu vă spun opinia mea personală: am vrut să păstrăm economia deschisă pentru că doar așa putem să plătim costul pandemiei, avem nevoie de o economie deschisă și am găsit soluții anul trecut pentru a menține economia deschisă. Personal, bineînțeles, că îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare.

Ascult toate opiniile specialiștilor, așa am făcut și când a fost vorba de deciziile din ultima perioadă. Decizia o vom lua după aceea. Opiniile care vin la Ministerul Sănătăţii sunt importante şi le vom lua în calcul, dar decizia o vom lua după ce vom asculta toate opiniile. De aceea, aștept și discuțiile cu prefecții, discuțiile cu primarii de sectoare și așa mai departe”, a declarat Cîțu, luni, de la Parlament.

Premier: Sunt oameni care mă înjură sau vor să protesteze – foarte bine – dar să o facă respectând legea

Pe de altă parte, premierul a făcut referire și la recentele proteste din Capitală, dar nu numai – cu oameni nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități. ”Am văzut şi eu ca şi dumneavoastră imaginile cu ce s-a întâmplat în weekendul trecut și în cluburi, și se întâmplă și în stațiunile montane și vreau să vă spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare.

Bineînţeles că implicațiile sunt pentru majoritatea populației. (…) Şi, vedeţi, este vorba despre o minoritate, pentru că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă regulile, sunt doar câteva, și vă spun că acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. (…) Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal și protestele sunt ok, îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură sau vor să protesteze – foarte bine – dar să o facă respectând legea, să o facă respectând legea! Să poarte mască! Este tot ceea ce le cer”, a mai declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

83 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger