AcasăPoliticaPrimarul Nicușor Dan anunță încă un pas pentru reabilitarea rețelei de termoficare...

Primarul Nicușor Dan anunță încă un pas pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei: ”Așteptăm…”

Primarul Nicușor Dan anunță încă un pas pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei: ”Așteptăm...” (sursa foto: Nicușor Dan/Facebook)

În condițiile în care locuitorii Capitalei care stau la bloc și au locuințele branșate la sistemul de termoficare speră să nu mai apară avarii de genul celor care au făcut ca pe timpul iernii trecute, dar și în decursul lunilor de primăvară din acest an să lipsească apa caldă de la robinete și căldura din caloriferele apartamentelor, primarul Bucureștilor anunță ce se mai întâmplă cu demersurile ce vizează reabilitarea rețelei de termoficare a orașului.

”După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice -n.n). E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei.

Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021”, a dat de veste, marți, edilul Capitalei, prin intermediul Facebook.

foto: Nicușor Dan/Facebook

Dan: Îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București

Totodată, primarul Nicușor Dan a ales să menționeze că licitația în cauză vine pe fondul discuției pe care a avut-o, în februarie, cu firmele de construcție din domeniu, dialog în cadrul căruia ”Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București”.

”Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, a mai susținut Dan, în postarea făcută publică în cursul acestei dimineți, înaintea unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, la care a participat în sistem online, dar fiind faptul că, după cum a anunțat pe 19 aprilie, a intrat în izolare timp de 14 zile, după ce fiica sa a primit rezultat pozitiv la testul COVID-19 – DETALII AICI.

Pe 9 februarie, după ce fusese în sectorul 5 al Capitalei, unde începuseră lucrări la modernizarea rețelei de termoficare, edilul Bucureștilor anunțase, tot via Facebook, făcuse, ăntre altele, următoarele precizări: ”Compania Municipală Energetica Servicii București va executa lucrările pe acest tronson, care deservește circa 10.000 de apartamente din cartierele Rahova și Ferentari, un liceu și o școală generală. Pentru că serviciul de termoficare nu poate fi oprit, am prioritizat aceste lucrări și am început cu tronsoanele cele mai avariate, cum este cel din Calea Rahovei.

Sunt 5 segmente de rețea pe care le avem în vedere în acest an. Cel care a fost deja început de Energetica și care are o lungime de aproape 13 km. Mai sunt încă 4 segmente, pentru care am avut întâlnirile cu constructorii din domeniu. Estimez ca la începutul săptămânii viitoare să lansăm, în dezbatere publică, caietul de sarcini pentru celelalte tronsoane. Valoarea totală a celor 5 segmente este de 300 de milioane de lei, bani ce vor fi asigurați din bugetul local, iar lungimea acestora este de 53 de km. Acești bani nu există în acest moment, însă modalitatea concretă prin care vrem să ieșim din acest blocaj financiar, în care stă Primăria de 2 ani, este să punem datoriile în bugetul pentru 2021, iar investițiile noi să fie finanțate din credite. Pentru asta, avem nevoie ca Guvernul să extindă limita de creditare.”

177 afisari

2 COMENTARII

  1. E necesar sa termosifonam din Bugetul Capitalei, si asa inexistent, datorita coalitiei capetelor goale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger