AcasăPoliticaPrimarul Neculai Ontanu, suspendat din functie

Primarul Neculai Ontanu, suspendat din functie

In ziua in care s-a aflat ca instanta a admis cererea procurorilor privind arestarea preventiva a primarului sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu a fost suspendat din aceasta functie.

Despre Neculai Ontanu se poate spune ca a primit doua lovituri grele in aceeasi zi: intai a ajuns sa fie arestat, iar apoi a ramas si fara prerogativele functiei pe care o ocupa de aproximativ 16 ani, mai exact din anul 2000.

Decizia in privinta suspendarii din postura de primar, luata de Institutia Prefectului Capitalei, condusa de Paul Nicolae Petrovan, dupa ce a primit oficial decizia Curtii de Apel Bucuresti, pronuntata in cursul acestei zile, in jurul pranzului, a fost anuntata in cursul dupa-amiezii, prin intermediul unui comunicat. In care se mentioneaza faptul ca „Prefectul Municipiului Bucuresti a emis Ordinul nr 221/25.03.2016, prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al sectorului 2 al primarului Neculai Ontanu”, dar si faptul ca edilul a fost anuntat despre acest lucru.

Ca urmare a deciziei Prefectului, atributiile edilului vor fi preluate de viceprimarul sectorului 2, Mugur Toader.

Va reamintim ca judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti a admis, vineri, propunerea formulata de catre procurorii DNA, care il acuza pe primarul Ontanu de luare de mita, dupa ce seara trecuta a ramas in pronuntare. Intre timp, edilul a ajuns acasa, de vreme ce ordonanta de retinere pe numele sua expirase, insa odata ce a aflat decizia instantei- una care nu e definitiva, deci poate fi contestata, insa e executorie- a mers de bunavoie la Arestul Central.

author avatar
Cristina Stefan
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger